Siirry sisältöön

25 hakutulosta

Mittava säästö vastaa määrältään 255 000 sähkölämmitteisen pientalon vuosittaista energiankäyttöä.
Palkitut teot ovat esimerkkejä uudenlaisista ratkaisuista, jotka tehostavat energiankäyttöä ja kierrättävät hukkaenergiaa hyötykäyttöön. Energiatehokkuussopimukset vauhdittavat suomalaisten yritysten ja kuntien ilmastotoimia. Sopimuksiin liittyneet sadat toimijat tekevät joka vuosi tuhansittain konkreettisia toimia energiankäytön tehostamiseksi.
Suomessa energiankäyttö on tehostunut ja ilmastopäästöt kutistuneet energiatehokkuussopimusten siivittämänä tasaiseen tahtiin jo yli 20 vuotta. Tälläkin hetkellä vastuullisempaa energiankäyttöä tavoittelee yli 560 yritystä ja niiden yli 6 500 toimipaikkaa.
Energiakatselmus auttaa yritystäsi selvittämään miten tehostaa energiankäyttöä. Energiatehokkuussopimus ohjaa tekemään rahaa säästäviä toimia. Valtion energiatuki kannustaa toimintaan. Fiksu energiankäyttö on vähentää yrityksesi kuluja ja ilmastokuormaa.
Päinvastoin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on välttämätöntä ymmärtää sen kytkös energiankäyttöön. Energiansäästöviikolla alakouluissa tutustutaan energialähteisiin, energiantuotantoon, -kulutukseen ja säästömahdollisuuksiin muun muassa konkreettisiin energiansäästötekoihin kannustavan Agenttiseikkailun sekä Hei, kaikki toimii!
Vapaaehtoisten sopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla sekä kunnissa ja kaupungeissa.
Käyttäjien asumis- ja vedenkäyttötottumukset, rakennuksen vaippa, ilmavaihto, lämmitysjärjestelmän ajantasaisuus esimerkiksi vaikuttavat ratkaisevasti energiankäyttöön. Aineisto on suunnattu sekä kiinteistön ylläpitäjille että asukkaille. Julkaisu on saatavilla vain sähköisesti.
Motiva on käynnistänyt yhteishankkeen, joka selvittää Suomen teollisuuden puhallin- ja pumppausjärjestelmien energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Työ keskittyy erityisesti sähkömoottoreilla toimiviin puhallin- ja pumppusovelluksiin, joiden energiatehokkuus kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja erityisesti silloin, kun rakennetaan tai uusitaan järjestelmiä.
Sopimustoiminnalla tehostetaan liittyjän omaa energiankäyttöä ja samalla säästetään sähköä, lämpöä, polttoaineita ja kustannuksia. Samalla vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Toiminta on tuottanut hyviä tuloksia ja vaikuttavuutta, jotka pystytään näyttämään toteen johdonmukaisen seurannan ja raportoinnin ansiosta.
Kun ne toimivat oikein, asuminen on terveellistä, turvallista ja kuluttaa energiaa mahdollisimman vähän. ”Asumiskustannuksista suurin osuus on energiankäyttöä”, kertoo Samuli Könkö , Suomen LVI-liiton toiminnanjohtaja.