22 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Vedenkulutus Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Motivan ja Työtehoseuran toimesta Kestävä veden käyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella.
Vedenkulutus ja sen jakautuminen eri käyttökohteisiin seurantatalouksissa ja vedenkäyttökyselyyn vastanneilla vuonna 2020.
Sulje suihku hiusten pesun ja saippuoinnin ajaksi, jolloin vedenkulutus vähenee huomattavasti. Lämpimän käyttövesivaraajan säästövinkkejä: Alenna veden lämpötilan asetusarvoa varaajassa ainakin kesäajaksi. Säädä lämminvesivaraajan termostaattiasetus sellaiseen arvoon, joka normaalikäytössä riittää juuri ja juuri takaamaan lämpimän käyttöveden riittävyyden.
Taloyhtiön vedenkulutus Taloyhtiömme vedenkulutus on hälyttävän korkea, ja haluaisin ottaa asian esille yhtiökokouksessa. Mistä löydän tietoa tavanomaisista kulutusmääristä? Vastaus: Keskimääräinen vedenkulutus Suomessa on 140 l/asukas/vrk.
Lisää aiheesta: Kestävä veden käyttö -selvitys 2020 Podcastit: Kotitalouksien vedenkäyttö − teemana vesivuodot ja valvonta Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Miten?
Lisää aiheesta: Kestävä veden käyttö -selvitys 2020 Podcastit: Kotitalouksien vedenkäyttö − teemana vesivuodot ja valvonta Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Miten?
Vesi ja vedenkulutus Vuonna 2020 tehdyn selvityksen mukaan kerros- ja rivitaloissa vedenkulutus henkilöä kohti on keskimäärin 120 litraa/henkilö vuorokaudessa. Tieto perustuu vuoden 2019 mittaustietoihin. Taloyhtiöfoorumi Taloyhtiöfoorumi on taloyhtiöiden hallitusten ja energiaeksperttien vapaamuotoinen keskustelufoorumi.
Lue lisää 16.10.2020 Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Kestävä vedenkäyttö -sarjan toisessa jaksossa Luuppi-podcastissa keskustellaan vedenkulutuksesta ja kulutuksen mittaamisesta. Huoneistokohtainen laskutus voi vähentää taloyhtiön vedenkulutusta jopa kymmeniä prosentteja.
Energiainventaarion tulosten pohjalta yritys voi arvioida ovatko energia-asiat tarkastushetkellä kunnossa vai onko tarpeen tehdä tuotantolaitoksen kokonaisvaltainen energiakatselmus, jossa selvitetään lämmön-, sähkön-, polttoaineiden- ja vedenkulutus kattavasti sekä energiataloudellisesti kannattavat säästömahdollisuudet takaisinmaksuaikoineen.