Siirry sisältöön

25 hakutulosta

Energiankäyttö hallintaan rintamamiestalossa – Elvari-toimenpidekortti (pdf) (1019 KB) Energiankäyttö hallintaan rivitalossa. Muun muassa puun poltto tulisijassa, huonelämpötilojen säätö, sähkönkulutuksen seuranta ja lattialämmityksen käytön rajoittaminen ovat pudottaneet sähkönkulutusta lähes puoleen.
Elvari-ohjelman tavoitteena oli tehostaa sähkölämmitteisissä pientaloissa asuvien energiankäyttöä, saada aikaan kustannussäästöjä ja vähentää sähkölämmitteisten pientalojen sähkönkäyttöä. Lähtökohtana oli tarve tehostaa energiankäyttöä ja vähentää sitä kautta CO 2 -päästöjä myös kuluttajasektorilla.
Järkevän energiankäytön pitäisi olla osa kiinteistön jatkuvaa ylläpitoa ja asumistapaa. Uusinnan yhteydessä valitaan ja päätetään tilojen tavoitelämpötilat. Näillä päätöksillä on ratkaiseva merkitys asumisen energiatehokkuuteen ja energiakustannuksiin.
Koti ja asuminen Miten me kaikki voimme vähentää energiankäyttöä ja siitä syntyviä kustannuksia kotonamme? Energiatehokkuus ja uusiutuvan energian osuuden lisääminen kodin ja liikkumisen energiankäytössä paitsi vähentävät kustannuksia, myös edistävät fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä ja nopeuttavat puhtaaseen energiaan siirtymistä.
Jos kiinteistössä on tehty hyvin merkittäviä energiatehokkuuteen vaikuttavia muutoksia ja LVI-tekniset selvitykset ja laskelmat osoittavat, että rakennuksen tehontarve tai energiankäyttö ovat huomattavasti muuttuneet, on tärkeää käydä lämmönmyyjän kanssa keskustelu, vaikuttaako nykytila kaukolämmön sopimukseen tai maksuihin.
Esimerkkejä energiaremonteista Näillä sivuilla esitellään esimerkkejä taloyhtiöissä toteutetuista remonteista, joissa on merkittävästi parannettu energiatehokkuutta ja lisätty uusiutuvan energiankäyttöä. Lisäksi esitellään kerrostalokohteisiin monitavoiteoptimointi-menetelmällä laadittujen energiaselvitysten tuloksia.
Pientaloihin vinkkejä pakkasiin Kovilla pakkasilla energiankäyttö kasvaa, kun lämmitystä tarvitaan enemmän. Energiaa voi ja kannattaa pakkasillakin käyttää järkevästi ja tehokkaasti. Omia toimintatapoja kannattaa tarkkailla erityisesti, kun energiankäyttö on huipussaan.
Ennen kokousta: Selvittäkää taloyhtiön energiankäytön tilanne sekä kunnossapitosuunnitelma (PTS) yhdessä isännöitsijän ja kiinteistöhuollon kanssa ja täyttäkää taloyhtiön energiankulutuksen lähtötietolomake, jonka voi ladata -sivuilta. Tutustukaa hyviin ohjeisiin ja vinkkeihin ennakkoon.
Taloautomaation perusteet Automaatiolla voidaan vaikuttaa rakennuksen energiankäyttöön, sisäympäristön viihtyvyyteen ja asukkaiden arkeen. Älykkäällä lämmityksen ohjauksella voidaan säästää lämmitysenergian kulutuksessa järjestelmän pitäessä rakennuksen sisälämpötilan automaattisesti halutulla tasolla.