Siirry sisältöön

9 hakutulosta

Rakennuksen energiankäytön hiilijalanjälki Tampere-talolle on laskettu rakennuksen energiankäytön hiilijalanjälki Green Building Council Finland mittariston mukaan. Energiankäytön hiilijalanjälki mittaa käyttäjän toimintaa rakennuksessa ja on näin soveltuva mittari kiinteistön käyttäjän omien päästöjen mittaamiseen ja kehittämiseen.
Tehtävät virkamatkat vuosittain Lukumäärä Kohteet (seudun sisällä, kotimaa, Eurooppa, muu maailma) Pituudet Tietoja kulkutapajakaumasta, jos tiedossa Muu energiankäyttö Tähän sisältyy esimerkiksi työkoneet ja kaikki muu merkittävä energiankäyttö, jota kohdat 2.1-2.3 sekä Liite 1 eivät kata. Sähkön-, lämmön-, polttoaineiden ja veden vuosikulutus.
Toissijaiset tavoitteet kohdistuvat energiansäästötoimien sää s tövaiku tuksiin ja energiankäyttöön rakennuspinta-alaa tai -tilavuutta ko h den . ] T oteutettuja energiansäästötoimia [Organisaation jo toteuttamat energiansäästötoimet kuvataan luvussa 3.7.]
* Esittäjä, päivämäärä Nykytilan kuvaus: energiankäyttö ja hankinta, nykyiset käytännöt ja keskeiset toimijat, toteutetut toimenpiteet, nykyiset energianhallinnan tavoitteet Tavoitteet energiansäästölle ja jatkuvan parantamisen periaatteen soveltaminen Energiansäästökeinojen tunnistaminen ja priorisointi, vastuutahojen nimeäminen ja vaikutusten arvioiminen lähtötietojen pohjalta, haastatteluin
VR konsernin tavoitteena on nostaa uusiutuvan energian käytön osuus yli 60 % vuoteen 2020 mennessä (kaikesta konsernin energiankäytöstä). Vuonna 2014 uusiutuvan energian osuus oli 56 %.
Direktiivi 2011/65/EU Energiatehokkuusdirektiivi (Energy Efficiency Directive, EED, 2012/27/EU) velvoittaa myös energiankäytön tehostamiseen. Direktiivissä korostetaan julkisen sektorin roolia esimerkin näyttäjänä säästötavoitteiden saavuttamisessa.
Ruokalistasuunnittelu ja energiatehokkuustyö keskeisiä ympäristövaikutusten vähentämisessä Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa. Rovaniemen ruokapalveluiden ravintoloissa vietetään kasvisruokapäivä kerran viikossa.
* 30.3.2009 Pertti Koski, Motiva Oy * * * Esittäjä, päivämäärä Nykytilan kuvaus: energiankäyttö ja hankinta, nykyiset käytännöt ja keskeiset toimijat, toteutetut toimenpiteet, nykyiset energianhallinnan tavoitteet Tavoitteet energiansäästölle ja jatkuvan parantamisen periaatteen soveltaminen Energiansäästökeinojen tunnistaminen ja priorisointi, vastuutahojen nimeäminen ja vaikutusten
Tämä vertailutaso voi olla nykyisen käytössä olevan ratkaisun energiankäyttö, markkinoilla oleva keskimääräinen tai huonoin sallittu taso, tai ekosuunnitteludirektiiivin määrittämä minimitaso.
1