Siirry sisältöön

41 hakutulosta

Rakennuksen energiankäyttöön liittyy oleellisesti asukaiden elämäntapa, joten pelkät tekniset ratkaisut eivät ratkaise energiansäästötarpeita.
Jälkiasennetun ilmalämpöpumpun vaikutus energiankäyttöön Sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvari Lämpöpumput sähkölämmitystaloissa Ilmalämpöpumpun käyttö tukilämmityslaitteena varsinaisen lämmitysjärjestelmän rinnalla voi alentaa lämmityskustannuksia. Lämmityskäytössä pumppu hyödyntää ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa. Ilmalämpöpumppua voi käyttää myös jäähdytykseen.
Energiankäyttö hallintaan rintamamiestalossa – Elvari-toimenpidekortti (pdf) (1019 KB) Energiankäyttö hallintaan rivitalossa. Muun muassa puun poltto tulisijassa, huonelämpötilojen säätö, sähkönkulutuksen seuranta ja lattialämmityksen käytön rajoittaminen ovat pudottaneet sähkönkulutusta lähes puoleen.
Elvari-ohjelman tavoitteena oli tehostaa sähkölämmitteisissä pientaloissa asuvien energiankäyttöä, saada aikaan kustannussäästöjä ja vähentää sähkölämmitteisten pientalojen sähkönkäyttöä. Lähtökohtana oli tarve tehostaa energiankäyttöä ja vähentää sitä kautta CO 2 -päästöjä myös kuluttajasektorilla.
Huhtikuu 2010 Sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvari 80 % 90 % 100 % Onko todettuun kulutukseen perustuvaan laskutukseen siirtyminen lisännyt energiankäytön seurantaanne? /Lisäisikö todettuun kulutukseen perustuvalaskutus energiankäytön seurantaanne?
Asukkaan rooli on tärkeä sähkölämmitteisen asunnon energiankäytön tehostamisen onnistumisessa.
Järkevän energiankäytön pitäisi olla osa kiinteistön jatkuvaa ylläpitoa ja asumistapaa. Uusinnan yhteydessä valitaan ja päätetään tilojen tavoitelämpötilat. Näillä päätöksillä on ratkaiseva merkitys asumisen energiatehokkuuteen ja energiakustannuksiin.
Lähde: Helsingin Energia Tehostamistoimenpiteitä Talon energiankäyttö on vähäistä, joten energiankulutuksen tehostamiseksi ei ole enää merkittävästi tehtävää. Vastaavanlaisissa vesikiertoisissa sähkölämmitystaloissa kulutus on 26 000–32 000 kWh ja maalämpöä käyttävissä 15 000–18 000 kWh vuodessa.
Koti ja asuminen Miten me kaikki voimme vähentää energiankäyttöä ja siitä syntyviä kustannuksia kotonamme? Energiatehokkuus ja uusiutuvan energian osuuden lisääminen kodin ja liikkumisen energiankäytössä paitsi vähentävät kustannuksia, myös edistävät fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä ja nopeuttavat puhtaaseen energiaan siirtymistä.
Jos kiinteistössä on tehty hyvin merkittäviä energiatehokkuuteen vaikuttavia muutoksia ja LVI-tekniset selvitykset ja laskelmat osoittavat, että rakennuksen tehontarve tai energiankäyttö ovat huomattavasti muuttuneet, on tärkeää käydä lämmönmyyjän kanssa keskustelu, vaikuttaako nykytila kaukolämmön sopimukseen tai maksuihin.