Siirry sisältöön

148 hakutulosta

Kuuntele podcast: Energiankäytön uusi aika Voit lähettää meille ehdotuksia aiheista, joista juuri sinä haluaisit kuulla osoitteeseen motiva@motiva.fi . Palaa otsikoihin
Energiankäyttö Suomessa Näiltä sivuilta löytyy tietoa Suomen energian hankinnasta ja kulutuksesta eri sektoreilla perustuen Tilastokeskuksen tietoihin. Lisäksi löydät tietoa energiatehokkuustoimenpiteiden vaikuttavuudesta sekä eri sektorien energiatehokkuudesta ja sen mittaamisesta.
Avainsanat: Energiankäyttö, energiajärjestelmä, tuotantomuodot Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Energiankäytön uusi aika Voit lähettää meille ehdotuksia aiheista, joista juuri sinä haluaisit kuulla osoitteeseen motiva@motiva.fi . Palaa otsikoihin
31.8.2023 9.00 Kotitalouksien energiankäyttö muuttuu hitaasti mutta varmasti Kuudella prosentilla Harkka-kyselyyn vastanneista kotitalouksista on käytössä aurinkopaneelit ja yhdellä prosentilla aurinkokeräimet. Vuodesta 2017 toistettu Harkka-kysely osoittaa, että aurinkopaneeleita omistavien kotitalouksien määrä on selkeässä kasvussa, vaikka muutosvauhti on verkkainen.
Toimet tehostavat vuotuista energiankäyttöä yhteensä lähes 12,5 terawattituntia, mikä vastaa 625 000 sähkölämmitteisen pientalon vuotuista energiankäyttöä. Energiatehokkuussopimuksiin liittyneiden energiankäyttö kattaa noin 60 prosenttia Suomen kokonaisenergiankulutuksesta.
Energiankäyttö hallintaan rintamamiestalossa – Elvari-toimenpidekortti (pdf) (1019 KB) Energiankäyttö hallintaan rivitalossa. Muun muassa puun poltto tulisijassa, huonelämpötilojen säätö, sähkönkulutuksen seuranta ja lattialämmityksen käytön rajoittaminen ovat pudottaneet sähkönkulutusta lähes puoleen.
Siksi erityisesti pakkasilla tarkka energiankäyttö ja hyvä ajoitus on tarpeellista. Ilmojen viiletessä reilusti pakkasen puolelle sekä pientaloasujan että kerrostaloissa asuvien on hyvä tarkastella omaa energiankäyttöään.
Elvari-ohjelman tavoitteena oli tehostaa sähkölämmitteisissä pientaloissa asuvien energiankäyttöä, saada aikaan kustannussäästöjä ja vähentää sähkölämmitteisten pientalojen sähkönkäyttöä. Lähtökohtana oli tarve tehostaa energiankäyttöä ja vähentää sitä kautta CO 2 -päästöjä myös kuluttajasektorilla.