Siirry sisältöön

140 hakutulosta

Energiankäyttö Suomessa Näiltä sivuilta löytyy tietoa Suomen energian hankinnasta ja kulutuksesta eri sektoreilla perustuen Tilastokeskuksen tietoihin. Lisäksi löydät tietoa energiatehokkuustoimenpiteiden vaikuttavuudesta sekä eri sektorien energiatehokkuudesta ja sen mittaamisesta.
Työkaluja kiinteistön energiankäytön tehostamiseen Energiakatselmukset Energiakatselmus luo perustan kiinteistön energiankäytön tehostamistoimenpiteille. Katselmuksessa käydään läpi mihin energiaa kuluu ja miten energiankäyttöä voidaan tehostaa. Kulutusseuranta Kiinteistön kulutusseuranta mahdollistaa tavoitteellisen energiankäytön hallinnan.
Lisätietoa ammattikeittiöiden energiankäytöstä Työtehoseura selvitti Motivan tilauksesta ammattikeittiöiden energiankäyttöä ja kartoitti toimia, joilla energiankulutusta voidaan vähentää.
Kouluttamalla ja opastamalla omaa henkilöstöä energiankäytössä ja energiaa säästävien hankintojen tekemisessä varmistetaan esimerkiksi kunnan tai kaupungin energiankäytön tehostamissuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen. Toimenpiteistä ja niiden tavoitteista tulee kertoa myös asukkaille.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Yhdyskuntasuunnittelu Valtaosa osa yhdyskuntien päästöistä syntyy rakennusten energiankäytöstä ja liikenteestä. Alue- ja yhdyskuntarakenteella on suuri merkitys siihen miten suuria päästöt ovat.
Siksi erityisesti pakkasilla tarkka energiankäyttö ja hyvä ajoitus on tarpeellista. Ilmojen viiletessä reilusti pakkasen puolelle sekä pientaloasujan että kerrostaloissa asuvien on hyvä tarkastella omaa energiankäyttöään.
Elvari-ohjelman tavoitteena oli tehostaa sähkölämmitteisissä pientaloissa asuvien energiankäyttöä, saada aikaan kustannussäästöjä ja vähentää sähkölämmitteisten pientalojen sähkönkäyttöä. Lähtökohtana oli tarve tehostaa energiankäyttöä ja vähentää sitä kautta CO 2 -päästöjä myös kuluttajasektorilla.
Energiatehokas vesihuoltolaitos - seuranta ja analysointi from Motiva Case: Tampereen Vesi – energiankäytön analysointi ja suorituskyvyn mittarit Tampereen Vesi halusi lisätä vedenkäsittelyprosessien eri osien kustannustietoisuutta ja -tehokkuutta. Aiemmin vesilaitos seurasi omaa energiankäyttöä laskuista kuukausi- ja vuositasolla.