Siirry sisältöön

72 hakutulosta

Ydinajatuksena on varmistaa organisaation tehokas energiankäyttö ja -kulutus. Parantamisen varaa toiminnan tehostamisessa on yleensä yrityksessä kuin yrityksessä.
Harjoitustyötä on toteutettu reilun viiden vuoden ajan, ja sen avulla on kerätty onnistuneesti hyödyllistä tietoa kuluttaja-asiakkaiden osaamisesta, ymmärryksestä ja kiinnostuksesta kodin energiankäyttöön ja uusien ratkaisujen käyttöönottoon. Lisäksi on saatu tarkempaa tietoa kotien laitekannasta.
Motiva on käynnistänyt yhteishankkeen, joka selvittää Suomen teollisuuden puhallin- ja pumppausjärjestelmien energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Työ keskittyy erityisesti sähkömoottoreilla toimiviin puhallin- ja pumppusovelluksiin, joiden energiatehokkuus kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja erityisesti silloin, kun rakennetaan tai uusitaan järjestelmiä.
Toissijaiset tavoitteet kohdistuvat energiansäästötoimien sää s tövaiku tuksiin ja energiankäyttöön rakennuspinta-alaa tai -tilavuutta ko h den . ] T oteutettuja energiansäästötoimia [Organisaation jo toteuttamat energiansäästötoimet kuvataan luvussa 3.7.]
* Esittäjä, päivämäärä Nykytilan kuvaus: energiankäyttö ja hankinta, nykyiset käytännöt ja keskeiset toimijat, toteutetut toimenpiteet, nykyiset energianhallinnan tavoitteet Tavoitteet energiansäästölle ja jatkuvan parantamisen periaatteen soveltaminen Energiansäästökeinojen tunnistaminen ja priorisointi, vastuutahojen nimeäminen ja vaikutusten arvioiminen lähtötietojen pohjalta, haastatteluin
Myös pientalon energiankäyttö muuttuu ja energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja -kulutuksen siirtämistä”, toteaa johtava asiantuntija Jaakko Ketomäki Motivasta. Verkkosivusto on keskeinen osa Energiatehokas koti -hanketta, jonka päätavoite on jakaa puolueetonta tietoa uudispientalon rakentajille energiatehokkaista valinnoista.
Datakeskukset ja konesalit ovat merkittäviä energiankäyttäjiä ja siksi suuri osa nyt julkaistuista vastuullisuuskriteereistä liittyy konesalien energiankäytön tehostamiseen, käytettyihin energialähteisiin sekä hukkalämmön hyödyntämiseen.
Sopimustoiminnalla tehostetaan liittyjän omaa energiankäyttöä ja samalla säästetään sähköä, lämpöä, polttoaineita ja kustannuksia. Samalla vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Toiminta on tuottanut hyviä tuloksia ja vaikuttavuutta, jotka pystytään näyttämään toteen johdonmukaisen seurannan ja raportoinnin ansiosta.
Kun ne toimivat oikein, asuminen on terveellistä, turvallista ja kuluttaa energiaa mahdollisimman vähän. ”Asumiskustannuksista suurin osuus on energiankäyttöä”, kertoo Samuli Könkö , Suomen LVI-liiton toiminnanjohtaja.
Tunnustusta vastuullisuustyölle Energianerokas teko voi olla konkreettinen energiankäyttöä tehostanut toimenpide, kampanja tai mikä tahansa esimerkillinen tapa edistää energiatehokkuutta. Tuomaristo valitsee energianerokkaimmat teot niiden vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden sekä kekseliäisyyden ja innostavuuden perusteella.