Siirry sisältöön

91 hakutulosta

kuukausittain (kaukolämpö, sähkö) ja perus- ja tehomaksujen perusteeseen (kaukolämpö, sähkö) – energiankäyttöä arvioitaessa on otettava huomioon, että ilmanvaihdon ilmavirrat muuttuvat lähtötilanteesta ja että lämmitysjärjestelmä on lähtötilanteessa epätasapainossa taloudelliset vaikutukset – arvio investointikustannuksista kokonaisuudessaan – arvio vaikutuksista energiakustannuksiin
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Uunien energiansäästötoimet tehostavat valimon energiankäyttöä vuosittain yli 10 prosentilla.
Meriveden mukana kulkeutuva aines likaa pintalauhduttimien ja jäähdyttimien lämmönsiirtimet ja heikentää tehtaan energiankäytön tehokkuutta. Lämmönsiirtopintojen puhdistus tuplasi lämmön siirtymisen ja nostatti tuntuvasti lämmönsiirtimen tehoa.
Tehdas selvittää vuoden 2015 aikana mahdollisuuksia vähentää uuniensa energiankäyttöä muun muassa happiavusteisen palamisen avulla. Suunnitteilla on myös sähkön tuotanto uunien hukkalämmöstä.
Takaisin Energiatehokas ammattikeittiö Julkaisun kieli Suomi Laajuus 20 sivua Julkaisuvuosi 2010 Lataa Energiatehokas ammattikeittiö Kuvaus Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
0.0 LÄHTÖTILANNE 2023 2024 2025 2026 2027 Vuotuinen säästö energialaskussa lähtötilanteeseen verrattuna (€/a) ** 0 0 37,525 39,415 40,597 41,815 98,832 Päästöt tCO2ekv/a ** 37.9 37.9 21.3 20.4 19.6 18.7 7.1 *laskenta perustuu vakioituun energiankäyttöön **laskenta perustuu todelliseen energiankäyttöön ***Tavoitteena päästötön rakennus Laajennettu PTS laadittu/päivitetty: 28.11.2022
Käyttäjien asumis- ja vedenkäyttötottumukset, rakennuksen vaippa, ilmavaihto, lämmitysjärjestelmän ajantasaisuus esimerkiksi vaikuttavat ratkaisevasti energiankäyttöön. Aineisto on suunnattu sekä kiinteistön ylläpitäjille että asukkaille. Julkaisu on saatavilla vain sähköisesti.
Huber Finland Oy:n Taavetin tehdasta sulatusuunin energiankäytön hallinnassa. Myös uuniin ja lämmön talteenottoyksikköön tehtyjen parannusten ja osaavan henkilöstön ansiosta uuni kuluttaa aiempaa vähemmän energiaa. Uunin ovat yli kolmannes Suomen toimintojen kokonaisenergiansäästöstä.
Ylijäämälämmön talteenotto ja hyödyntäminen parantaa tuotantolaitoksen energiankäytön tehokkuutta sekä vähentää polttoaineiden tarvetta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Oheiseen julkaisuun on kerätty tietoa ylijäämälämmön hyödyntämisestä lämpöpumppu- ja ORC-tekniikalla. Lisäksi siinä on käsitelty ylijäämälämmön hyödyntämisen soveltuvuutta polttoaineen kuivatukseen.