Siirry sisältöön

202 hakutulosta

Ennätyksellinen määrä toimia tehosti tiukassa paikassa vuotuista energiankäyttöä yli kaksi terawattituntia. Rakennusten älykkyys mahdollistaa joustavan energiankäytön Rakennusten älyindikaattorin tavoitteena on arvioida rakennusten älyvalmiuksia yhtenevän menetelmän avulla.
Syväselvitykset Syväselvityksen avulla energiatehokkuussopimukseen kuuluva suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi.
Energiakatselmusten toteuttamiseksi ja kehittämiseksi organisaation on:  7 1. analysoitava koko organisaation energiankäyttöä ja -kulutusta mittaus- tai muuhun dataan perustuen 2. energiankäytön ja kulutuksen analyyseihin perustuen tunnistettava merkittävät energiankäytön alueet (osa organisaatiosta, joka merkittävästi vaikuttaa energiankäyttöön ja kulutukseen, tilat, laitteet, systeemit
Syväselvitykset kohdistuvat kohteen omaan energiankäyttöön. Syväselvitysten tarkoituksena on edistää energiansäästöä, energiatehokkuuden parantumista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi. Syväselvityksen toivotaan johtavan investointiin tai edelleen jatkoselvityksiin.
Huber Finland Oy (pdf) (1.6 MB) Case: Metso Minerals Oy (pdf) (1.1 MB) Case: Iittalan lasitehdas (pdf) (953.4 KB) Lataa tietopaketti teollisuusuunin energiankäytön tehostamisesta Motiva on tuottanut oheisen tietopaketin teollisuusuunien energiankäytön tehostamisesta yhdessä teollisuusyritysten ja laitetoimittajien kanssa.
Samalla kohdistetaan huomio Suomen energiankäytön merkittävään osa-alueeseen ja sen energiatehokkuuden parantamiseen osana kansallista ilmastotyötä päästöjen vähentämiseksi.
Ne vähentävät energiankäyttöä, tuotantokatkoksia ja melua. Lisäksi ne parantavat prosessin ohjattavuutta.
Energiankäytön seuranta ja järkevyyden arvioiti on otettava osaksi jokapäiväistä työskentelyä. Kulutusseurannalla arvioidaan energiankäytön järkevyyttä seuraamalla ominaiskulutuksia esimerkiksi kWh/ruoka-annos tai astianpesun yhteydessä kWh/pesty astiamäärä. Mahdollisiin muutoksiin on tärkeää reagoida heti ja selvittää mistä ne johtuvat.
Asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi valtio myöntää määrärahojen puitteissa tukea energiakatselmusten toteuttamiseen, energiankäytön tehostamiseen tähtääviin investointeihin sekä uusiutuvan energian ja uuden energiatehokkaan teknologian käyttöönottoon.
Työpaja kannattaa järjestää, kun energiakatselmoijalla on riittävä näkemys ja tuntemus kohteen energiankäytöstä ja sen nykytilasta. Työpajassa on hyvä käydä systemaattisesti läpi vähintään tyypillisten pääkohteiden energiankäytön nykytilanne, ongelmat ja tunnistetut kehitystarpeet.