Siirry sisältöön

55 hakutulosta

Kuuntele podcast: Energiankäytön uusi aika Voit lähettää meille ehdotuksia aiheista, joista juuri sinä haluaisit kuulla osoitteeseen motiva@motiva.fi . Palaa otsikoihin
Avainsanat: Energiankäyttö, energiajärjestelmä, tuotantomuodot Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Energiankäytön uusi aika Voit lähettää meille ehdotuksia aiheista, joista juuri sinä haluaisit kuulla osoitteeseen motiva@motiva.fi . Palaa otsikoihin
31.8.2023 9.00 Kotitalouksien energiankäyttö muuttuu hitaasti mutta varmasti Kuudella prosentilla Harkka-kyselyyn vastanneista kotitalouksista on käytössä aurinkopaneelit ja yhdellä prosentilla aurinkokeräimet. Vuodesta 2017 toistettu Harkka-kysely osoittaa, että aurinkopaneeleita omistavien kotitalouksien määrä on selkeässä kasvussa, vaikka muutosvauhti on verkkainen.
Toimet tehostavat vuotuista energiankäyttöä yhteensä lähes 12,5 terawattituntia, mikä vastaa 625 000 sähkölämmitteisen pientalon vuotuista energiankäyttöä. Energiatehokkuussopimuksiin liittyneiden energiankäyttö kattaa noin 60 prosenttia Suomen kokonaisenergiankulutuksesta.
Energiankäyttö hallintaan rintamamiestalossa – Elvari-toimenpidekortti (pdf) (1019 KB) Energiankäyttö hallintaan rivitalossa. Muun muassa puun poltto tulisijassa, huonelämpötilojen säätö, sähkönkulutuksen seuranta ja lattialämmityksen käytön rajoittaminen ovat pudottaneet sähkönkulutusta lähes puoleen.
Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä. Energiansäästöä ja energiatehokkuutta on edistetty valtion ja toimialojen välisillä sopimuksilla jo 1990-luvulta lähtien. Tutustu oman alasi sopimukseen ja liity vastuullisten energiankäyttäjien joukkoon. Yhdessä rakennamme energiatehokasta Suomea.
Liity sopimukseen ja tehosta energiankäyttöäsi – lisäät kannattavuutta, osoitat oman vastuullisuutesi ja rakennat myönteistä julkisuuskuvaa. Sopimukseen liittymällä yrityksellenne avautuu mahdollisuus saada valtion tukea energiatehokkuusinvestointeihin.
Energiansäästöviikon hengessä kannustan jokaista miettimään, miten omasta energiankäytöstä on mahdollista karsia turhat watit pois ja myös ajoittaa kulutus fiksusti”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen .