Siirry sisältöön

81 hakutulosta

23.4.2024 14.00 Opas palvelukiinteistöjen ilmanvaihdon tarkoituksenmukaiseen ja energiatehokkaaseen käyttöön Ilmanvaihdon energiankäyttöä on mahdollista tehostaa jopa kolmanneksen verran.
Täsmäkatselmus tarjosi kattavan kuvan energiankäytöstä ja antoi suosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi, jolloin yritys voi suunnata toimensa oikeisiin paikkoihin. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu energiatehokkuussopimukseen osallistuminen ja aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto.
. • Kulutusseuranta mahdollistaa kiinteistön omistajalle tavoitteellisen energiankäytön hallinnan.
Muita ajankohtaisia kysymyksiä muun muassa: energiatehokkuuden merkitys käytännön esimerkkejä ilmastopäästöjen vähentämiseksi tehdystä työstä energiankäytön, energiatehokkuuden ja ilmastopäästöjen kehitys lähitulevaisuudessa investoinnit energiaratkaisuihin vedenkäytön tehokkuus energiatehokkuuden johtaminen Kannattaa kuunnella koko reilun puolen tunnin keskustelu.
Vuoden Energianerokas -kilpailu nostaa esiin oivaltavia ja erottuvia tekoja, joita energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat toimijat toteuttavat vuosittain energiankäytön tehostamiseksi.
Kilpailussa etsittiin innovatiivista ratkaisua, jolla voidaan todistettavasti saada aikaan kustannustehokas ratkaisu rakennuksen energiankäyttöön ja hiilijalanjälkeen tai omavaraisuuden parantamiseen.
Motivan verkkosivuille koottu varautumisaineisto on jaoteltu ennakoiviin toimenpiteisiin, lämmityskaudella toteutettaviin toimiin sekä huolto- ja ylläpitotöihin, jotka auttavat tehostamaan energiankäyttöä. Kesällä koti kuntoon ja energiatehokkaaksi Kesäkuukausien aikana koti kannattaa valmistella talven ja energiansäästön varalle.
Muun muassa linjojen pesuaikojen ja tuotteiden suodatusten optimointi eivät vaadi juurikaan investointeja, mutta niiden vaikutus energiankäytön ja jätteen määrään pienenemiseen ovat nähtävissä nopeasti. Luonnollisesti optimoinnit vaativat kuitenkin merkittävän määrän seurantaa sekä henkilöstöresursseja ja näin ollen ovat kestoltaan puolesta vuodesta vuoteen.
Suurin osa energiankäytöstä on polttoaineita (Kuva 4.10), mutta huomionarvoista on, että vain hyvin pieni osa niistä on tuotettu fossiilisilla polttoaineilla. Kuva 4.10 Metsäteollisuuden erityspiirteitä ja energiankäytön kulutusjakauma.
Vantaalaisen perheen rintamiestaloon tehtiin kesällä energiatodistus, kun haluttiin selvittää vanhan, peruskorjaamattoman talon energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Energiatodistuksen laatija kävi vanhan talon läpi lattiasta kattoon ja kirjasi ylös omat havaintonsa ja ehdotuksensa talon tuleviin korjauksiin liittyen.