Siirry sisältöön

37 hakutulosta

Kiinteistö- ja palveluala Lisätietoa kiinteistöjen energiatehokkuudesta: Kiinteistön energiankäyttö Energiatehokas ammattikeittiö Energiatehokas hiihtokeskus Ilmavirtojen säädöt ja tarkastukset palvelukiinteistöissä -opas Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon Kiinteistön energiatehokkaat sähkötekniset ratkaisut Lämpöpumppujen huolto-ohje Paranna ja ylläpidä loma-asumisen energiatehokkuutta
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Alkuvaiheessa seurantapalavereja kannattaa pitää useammin ja jatkossa esimerkiksi kerran vuodessa käydä läpi olennaisimmat energiankäyttöön vaikuttavat asiat. Energiakatselmus voidaan uusia tai päivittää, kun edellisestä katselmuksesta on kulunut kolme vuotta.
Kiinteistön energiakatsastus teollisuussektorin rakennuksissa Teollisuuskohteissa käytettävä katselmusmalli määräytyy katselmuskohteen arvonlisäverottomien energian ja veden vuosikustannusten sekä tuotannon energiankäytön ominaispiirteiden perusteella.
Työkaluja ja lisätietoa Motiva: Energiatehokas ammattikeittiö Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Se vastaa yli 440 000 pientalon vuosittaista energiankäyttöä. Ota yhteyttä Ulla Suomi asiakkuusjohtaja +358 (0) 9 6122 5042 Lähetä sähköpostia
* Esittäjä, päivämäärä Nykytilan kuvaus: energiankäyttö ja hankinta, nykyiset käytännöt ja keskeiset toimijat, toteutetut toimenpiteet, nykyiset energianhallinnan tavoitteet Tavoitteet energiansäästölle ja jatkuvan parantamisen periaatteen soveltaminen Energiansäästökeinojen tunnistaminen ja priorisointi, vastuutahojen nimeäminen ja vaikutusten arvioiminen lähtötietojen pohjalta, haastatteluin
Taloautomaation perusteet Automaatiolla voidaan vaikuttaa rakennuksen energiankäyttöön, sisäympäristön viihtyvyyteen ja asukkaiden arkeen. Älykkäällä lämmityksen ohjauksella voidaan säästää lämmitysenergian kulutuksessa järjestelmän pitäessä rakennuksen sisälämpötilan automaattisesti halutulla tasolla.
Ennen kokousta: Selvittäkää taloyhtiön energiankäytön tilanne sekä kunnossapitosuunnitelma (PTS) yhdessä isännöitsijän ja kiinteistöhuollon kanssa ja täyttäkää taloyhtiön energiankulutuksen lähtötietolomake, jonka voi ladata -sivuilta. Tutustukaa hyviin ohjeisiin ja vinkkeihin ennakkoon.
Katselmustietojen säännöllinen päivittäminen tärkeää Aikaisemmin kohteissa tehtyjen katselmusten tietoja on tarpeellista jatkuvasti, esimerkiksi vuosittain, päivittää ja täydentää samalla, kun kohteessa seurataan toteutetun katselmuksen jälkeen energiankäytön ja energiatehokkuuden muuttumista ja kehittymistä ja tehtyjen tehostamistoimenpiteiden vaikutuksia.