Siirry sisältöön

10 hakutulosta

parantamisen periaatteen soveltaminen Energiansäästökeinojen tunnistaminen ja priorisointi, vastuutahojen nimeäminen ja vaikutusten arvioiminen lähtötietojen pohjalta, haastatteluin sekä asiantuntijatyöpajoissa aihepiireittäin Liikkumistarpeen minimointi asuinpaikan, toimitilan sijainti etätyö ja -neuvottelut, sähköinen asiointi Ensisijaisesti vähäpäästöiset kulkutavat kävely, pyöräily, joukkoliikenne
Avustuksia ja rahoitusta voi hakea kestäviin hankkeisiin seuraavilla avainalueilla: rakennukset (julkinen ja asuinrakentaminen), kaupunkien infrastruktuuri (katuvalaistus, kaukolämpö) sekä joukkoliikenne. Vuosina 2014–2020 tämä tuki on myönnetty Horisontti 2020 -ohjelmasta, ja se jatkuu nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen (2021–2027) aikana InvestEU-ohjelman puitteissa.
Muutos on näkynyt muun muassa joukkoliikenteen käytön vähentymisenä sekä kävelyn, pyöräilyn ja etätöiden lisääntymisenä. ”Näin Liikkujan viikolla on hyvä nostaa esille, että joukkoliikenne on turvallinen ja ympäristöystävällinen liikkumismuoto”, Suomela vinkkaa. Joukkoliikenteessä tulee noudattaa koronaan liittyviä yhteisiä pelisääntöjä ja aluekohtaisia suosituksia.
Esimerkiksi kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja kimppakyydit ovat yleensä kustannus- ja energiatehokkaampia vaihtoehtoja kuin yksin omalla autolla liikkuminen. Liikkujan viikko haluaakin tukea muutama viikko sitten julkaistua Astetta alemmas -energiansäästökampanjaa. Myös Astetta alemmas korostaa arjen pieniä energiatekoja, kuten astetta kevyempää kaasujalkaa.
. – Haluamme pitää esillä sitä, että joukkoliikenne on turvallinen tapa matkustaa, kunhan viranomaissuosituksia noudatetaan. Perinteinen Bussilla pääsee -kampanjamme järjestetään myös tänä vuonna, kertoo Marja-Leena Inkinen-Remes Joensuun kaupungilta. Pyöräily on kasvattanut suosiotaan ja sähköpyörien kysyntä on huimassa nousussa.
Tarkista aikataulut: Kemin Taksipalvelu, Meri-Lapin joukkoliikenne, Matkahuolto tai Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksesta. Lisätiedot: Senja Raappana puh. 040 630 9439 Senja.raappana@kemi.fi Riihimäki Riihimäellä on jo perinteeksi muodostuneesti maksuton paikallisliikenne koko Liikkujan viikon (16.-22.9.) ajan.
Kävely, pyöräily ja joukkoliikenne ovat paitsi edullisempia vaihtoehtoja kuin autoilu, myös ympäristöystävällisiä liikkumisvaihtoehtoja, joita suosimalla voi vähentää polttoaineiden kulutusta. – Suomessa liikutaan edelleen selvästi eniten henkilöautolla, myös muutaman kilometrin matkoja.
HSL:n vastuullisuusohjelman yksi painopiste on "Joukkoliikenne kuuluu kaikille", ja tämä tulee olemaan myös HSL:n sitoumusten kantava teema. "Haluamme tarjota turvallisen ja häirinnästä vapaan tilan sekä joukkoliikenteessä matkustaville että joukkoliikenteen parissa työskenteleville", sanoo HSL:n vs. toimitusjohtaja Vesa Silfver .
Lihasvoimin tapahtuvan liikkumisen lisäksi muun muassa joukkoliikenne ja kimppakyydit ovat mainioita keinoja vähentää liikenteen päästöjä ja liikkua fiksusti. Yksityisautoilla tapahtuvan saattoliikenteen vähentyminen koulujen ympäristössä on myös liikenneturvallisuutta parantava tekijä, Lukkarinen sanoo.
Kestävää liikkumista ovat kävely, pyöräily ja joukkoliikenne. Sopimuskaudella asuinrakentaminen ja kaavoitus kohdistuivat kaupunkiseuduilla entistä vahvemmin keskustoihin ja kestävästi saavutettaville alueille, joilla on hyvät joukkoliikenneyhteydet.
1