Siirry sisältöön

46 hakutulosta

Mukana noin 60 % Suomen energiankäytöstä Säästöä yli kaksi terawattituntia vuodessa. Vuosina 2017–2022 sopimukseen liittyneet ovat tehneet lähes 25 000 toimenpidettä, joiden ansiosta vuotuinen energiankäyttö on tehostunut kaikkiaan kuuden vuoden aikana yhteensä lähes 12,5 terawattituntia.
Teollisuuden energiankäyttöä kuvataan Tilastokeskuksen tilastoihin perustuvien lukujen avulla.
Esitys sisälsi myös arvion sopimustoimintaan liittyneen teollisuuden energiankäytön kattavuudesta Suomessa. Arvio päivitettiin pohjautuen Tilastokeskukselta erillisajona tilattuun teollisuuden energiankäytön toimialaluokittain tehtyyn ajoon (tilastovuosi 2021).
Esimerkiksi energian hintoja ei tämän päivityksen yhteydessä ole muutettu. 3 4 Sisällysluettelo Esipuhe Osa A: Kiinteistöjen energiakatselmusten yleisiä ohjeita 1 Kiinteistöjen energiakatselmusten yleisiä ohjeita 1.1 3 9 10 Käsitteitä 10 1.1.1 Katselmusmallit 10 1.1.2 Kiinteistön energiakatselmus 10 1.1.3 Kiinteistön energiakatsastus 10 1.1.4 Kiinteistön seurantakatselmus 11 1.1.5 Kiinteistön
Suurin osa energiankäytöstä on polttoaineita (Kuva 4.10), mutta huomionarvoista on, että vain hyvin pieni osa niistä on tuotettu fossiilisilla polttoaineilla. Kuva 4.10 Metsäteollisuuden erityspiirteitä ja energiankäytön kulutusjakauma.
Alaotsikoina voidaan käyttää perusjakoa lämpö/sähkö/vesi tai muuta katselmuskohteen energiankäyttöä selkeästi havainnollistavaa jaottelua. Tekstiin sisällytetään • Taulukko 1. Yhteenveto energiankulutuksesta ja säästöpotentiaalista • Taulukko 2.
Verrokkikiinteistöä/kiinteistöjä ei ole vielä vahvistettu.
Lämmitystehon mitoituksessa sisäisiä ja auringon aiheuttamia lämpökuormia ei oteta huomioon. 2.8 Energiankäytön mittaus 2.8.1 Rakennukset varustetaan energiankäytön mittauksella tai mittausvalmiudella siten, että rakennuksen eri energiamuotojen käyttö voidaan helposti selvittää.
Tilastokeskus uudisti asumisen energiankäytön tilastoinnin vuonna 2011 vastaamaan EU:n energiatilastodirektiiviä. Direktiivi edellyttää asumisen energiankäytön jakamista seuraaviin ryhmiin 1. lämmitys 2. lämminvesi 3. ruoanlaitto 4. valaistus ja 5. muut sähkölaitteet.
Mallilan ala-asteen ja liikuntahallin vuoden 2004 energiankäyttö ja säästöpotentiaali on esitetty taulukossa 1.