52 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
. • Motiva – aurinkosähkön turvallisuusopas Yläpohjan tarkastaminen sekä paloturvallisuuden varmistus ennen tulisijan käytön aloittamista. Pientalo Säännölliset tarkastustoimenpiteet 2-10 vuoden välein Ilma- ja ilmavesilämpöpumpun huolto 2-5 vuoden välein. Maalämpöpumpun huolto 3-5 vuoden välein tai tarpeen mukaan.
kulutuksesta aurinkosähköllä Suomessa on asennettu noin 27 MW aurinkosähköä ja suurin osa näistä on mökkijärjestelmiä, joita ei ole liitetty sähköverkkoon Aurinkolämmitysjärjestelmä voidaan yhdistää kaikkiin päälämmitysmuotoihin.
Pientuotannon osalta erityisesti aurinkosähkön hankintakustannukset ovat merkittävästi alentuneet ja kehitys jatkuu. Aurinkosähkön tuotannosta voi tulla kannattavaa markkinaehtoisesti jo lähivuosina.
Sisältö- ja palvelumarkkinointia tehtiin Astetta alemmas- ja Aurinkosähköä kotiin -kampanjoiden kanssa.
Pientuotannon osalta erityisesti aurinkosähkön hankintakustannukset ovat merkittävästi alentuneet ja kehitys jatkuu. Aurinkosähkön tuotannosta voi tulla kannattavaa markkinaehtoisesti jo lähivuosina.
Vantaan alueella tuotettiin 2017 n. 2,1 GWh aurinkosähköä. Aurinkovoiman suhteellinen kasvu on ollut koko Suomessa nopeaa viime vuosina.
. • Arvio aurinkosähkön tuotantomahdollisuuksista ja kannattavuudesta kohteessa 2.8 Ehdotukset Täydentäville selvityksille Esitetään perustellusti ehdotukset Täydentäville selvityksille. Ehdotuksissa on oltava karkea säästöpotentiaaliarvio ja lyhyt työsuunnitelma. 2.9 Ideointityöpajan muistio Ideointityöpajan muistio esitetään raportin liitteenä.
Lisäksi aurinkosähkön akut eivät ole kustannustehokkaita. • Aurinkosähköikkunat • Jos on mahdollista asentaa katolle aurinkopaneeleita, eivät sähköikkunat ole kannattava vaihtoehto • Yläpohjan lisäeristys on kannattavaa, jos samalla uusitaan kattorakenteet • Tässä kohteessa yläpohjan lisäeristys ei ole mahdollista toteuttaa ilman ullakon kokonaisvaltaista uusimista, jolloin se ei itsessään
Fingrid arvioi aurinkosähköllä tuotettavan noin 1 TWh, (Fingrid, 2017), OECD/IEA tuotannon pysyvän alle 500 GWh, uusimmassa energia- ja ilmastostrategiassa (TEM, 2016) aurinkovoima on 0,7 TWh ja Sitran visioissa 5-15 TWh vuonna 2030.
Sertifiointijärjestelmä koskee pienen mittakaavan biomassakattiloiden ja -tulisijojen, aurinkosähkö- ja aurinkolämpöjärjestelmien, matalalta geotermistä lämpöä ottavien järjestelmien ja lämpöpumppujen asentajia.