Siirry sisältöön

88 hakutulosta

Kannustaa tulokselliseen energiahallintaan Analyysin toteuttava asiantuntija käy läpi merkittävimmät energiatehokkuuteen vaikuttavat asiat ja raportoi ne kirjallisesti johtopäätöksien ja perusteluiden kera työn tilanneelle yritykselle. Käyttö- ja kunnossapitotoiminnasta kirjataan energiankulutukseen ja laitteiden toimintaan liittyvät seikat.
Nyt energian hinnan noustessa ja talojen parempien eristysten ja tiiveyksien johdosta ilmanvaihdon merkitys on suurin energian kuluttaja tuotantoenergian kanssa? Vastaus: D5 laskentamenetelmä ei voi vastata kaikkiin laskentatarpeisiin. 
Lämpötilan alentaminen kotoa poissa ollessa tai vähän käytetyissä tiloissa säästää sekä energiaa että kustannuksia lämmityskaudella. Mitä vähemmän varaavuutta lämmitysjärjestelmässä on, sitä suuremmat säästöt tilapäiselläkin lämpötilan pudotuksella voidaan saavuttaa.
Toisaalta on mahdollista pitää myös omia puskurivarastoja. © Valonia 2020 Kriteerit laadittiin osana Energiaan liittyvän liiketoiminnan edistäminen Varsinais-Suomessa (ELLE) -hanketta.
Käytännössä esimerkiksi regeneratiivisen uunin polttopuolien vaihtoajan voi määrittää syntyvät NOx-päästöt, jolloin energiatehokkuus muodostuu toisarvoiseksi asiaksi.
Lähtötilanteesta riippuen perussäädöllä voidaan myös säästää energiaa. Yksi aste huonelämpötilassa on noin 5 prosenttia lämmityskuluissa.
Jos rakennuksen omistaja ei täytä säädettyjä velvollisuuksia, ARA kehottaa korjaamaan asian ja asettaa sille määräajan. Jos asiaa ei korjata määräajassa, ARA antaa asianomaiselle taholle varoituksen ja uuden määräajan.
. • Osa 2 on laajennettu mallisisällysluettelo vaiheesta 1, jossa määritellään toteutusohjetta yksityiskohtaisemmin katselmuksen raportointiin liittyvät asiat ja vaatimukset.
Merkittävät energiatehokkuuteen vaikuttavat asiat tarkistetaan ja raportoidaan johtopäätöksineen ja perusteluineen, vaikka säästöpotentiaalia ei kaikissa kohdin löydettäisikään. Käyttö- ja kunnossapitotoiminnasta raportoidaan asiat, jotka vaikuttavat välillisesti energiankulutukseen tai laitteiden toimintaan.
Opas sopii myös perustietopaketiksi asiasta kiinnostuneille ruokapalvelualan ammattilaisille ja opiskelijoille. Energiatehokkuuden parantaminen ja energian käytön vähentäminen ovat yhteisiä tavotteita, joihin ammattikeittiöt osallistuvat.