Siirry sisältöön

24 hakutulosta

Hyvään lopputulokseen päästään, kun valujen jälkeen tuuletaan oikein, rakennuksen olosuhteet vakioidaan nopeasti (aukot umpeen ja nopeasti perustason lämpö päälle), ilmankosteutta seurantaan ja ilmanvaihto otetaan asteittain käyttöön. Myös suunnitelmalliset valutyöt ja niiden minimointi ehkäisee ongelmaa.
Ammattikeittiöissä tarvitaan ilmanvaihtoa seuraavien syiden takia: 1) poistamaan valmistusprosessin aikana syntyvät hajut ja rasvapartikkelit 2) hygieniavaatimusten takia 3) ruuan valmistuksen ja astianpesun yhteydessä syntyvän lämmön ja kosteuden poistamiseksi 4) viihtyisien, terveellisten ja tuottavien työskentelyolosuhteiden aikaansaamiseksi Edellä mainitut tekijät edellyttävät ilmanvaihtoa
Taustalla on rakennusten energiatehokkuusdirektiivin artiklat 14 ja 15, joissa määrätään lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien tarkastuksista. Viestintäfoorumin tavoitteena on saavuttaa yhteisillä toimilla vähintään sama energiatehokkuusvaikutus kuin järjestelmien tarkastuksilla.
Eniten säästöjä saatiin aikaan toimitilojen lämmityksessä, prosesseihin kuluvassa energiassa sekä ilmanvaihto- ja vesijärjestelmissä. Kuva 5: Energiansäästötoimenpiteiden kohdistuminen vuonna 2021 [9].