Siirry sisältöön

65 hakutulosta

Suomessa artikloiden lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien pakollisten tarkastusten sijaan hyödynnetään vaihtoehtoisia ja vapaaehtoisia toimia, joista Suomessa on hyvää kokemusta muun muassa Energiatehokkuussopimusten kautta.
Riittämätön ilmanvaihto johtaa sisäilman laadun heikentymiseen ja aiheuttaa pahimmillaan rakenteellisia vaurioita. Liian kovalla toimiva ilmanvaihto taas kuluttaa energiaa tarpeettomasti. Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kannattaa imuroida säännöllisesti, ja ulkoyksikkö pitää puhtaana ulkopuolisista roskista, kuten lehdistä.
Ilmanvaihtoon saatavissa oleva lauhdelämmöstä talteenotettu energia kaupan pintaalan funktiona 17 Kuva 11. Ilmanvaihtoon saatavissa oleva lauhdelämmöstä talteenotettu energia kuukausijakaumana. Lämmitettävä pinta-ala 200m2. Ilmanvaihtoon saatavasta LTO-lämmöstä n. 90 % käytetään lämmityskaudella.
toimii (25.10.2021) Ilmanvaihto talvikuntoon puhdistuksella ja säädöllä (27.10.2021) Tarkkana talvella (1.11.2021) Kiinteistöt talvikuntoon pakkaskautta odotellessa – lämmitysverkoston toiminta kannattaa tarkistaa ennen pakkasia (3.11.2021) Kesä 2021 – Tiedotteet Viilennä fiksusti (7.6.2021) YM ja Motiva: Energiatehokkuutta talotekniikan fiksulla käytöllä ja ylläpidolla (11.6.2021)
. • Ulkopuolelle paisuva nauha • Sisäpuolen massaus tai höyrynsulkuteippi • Tuloilmaventtiilit & ilmanvaihdon säätö Ikkunat ja ilmanvaihto on yhteispeliä • Talojen ikkuna- ja ovipinta-alat vaihtelevat, mutta keskimääräisesti ikkunoiden osuus kerrostalon kokonaisenergiankulutuksesta on n. 15% • Ikkunaremontin jälkeen ilmanvaihto on säädettävä – korvausilma otetaan hallitusti ikkunaventtiilien
Luku jakautuu alakohtiin Lämmitys, Ilmanvaihto ja Rakenteet. Säästötoimenpiteiden perustelut ja laskelmat käsitellään kappaleessa Toimenpideehdotukset. Lämmitys 2.1 Käsiteltävät asiat riippuvat osittain lämmön tuottotavasta (yleensä kaukolämpö tai esim. öljykattilalaitos).
Aiheina mm. automaatio pientalossa, aurinkosähkön hyödyntäminen ja huomioinen energiatodistuksessa, energiayhteisöt, ilmanvaihtoon liittyvät kysymykset sekä kimara sekä todistusten laskentaan että laadintaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Tutustu aiheisiin ja ilmoittaudu mukaan!  
Aiheina mm. automaatio pientalossa, aurinkosähkön hyödyntäminen ja huomioinen energiatodistuksessa, energiayhteisöt, ilmanvaihtoon liittyvät kysymykset sekä kimara sekä todistusten laskentaan että laadintaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Tutustu aiheisiin ja ilmoittaudu mukaan!  
Rakentamismääräyskokoelma ja taustamateriaalit D2 2012 – Rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto – Määräykset ja ohjeet 2012 (pdf) (309 KB) D3 2012 – D2 2012 – Rakennusten energiatehokkuus – Määräykset ja ohjeet 2012 (pdf) (435.3 KB) Huom!
Paikka: Scandic Lahti, Vesijärvenkatu 1, LAHTI Esitykset: Energiatodistusten laatijoiden ajankohtaispäivä – Sami Turunen, ARA (pdf) (608 KB) Ajankohtaista asiaa energiatodistusrekisteristä – Ulla Laapotti, ARA (pdf) (60.1 KB) Energiatodistusopas 2018 – Oppaan ja laadintaesimerkkien päivittäminen – Mika Vuolle, Equa Simulation Finland Oy (pdf) (467.9 KB) Aurinkokeräimet, tarpeenmukainen ilmanvaihto