Siirry sisältöön

129 hakutulosta

Muita ajankohtaisia kysymyksiä muun muassa: energiatehokkuuden merkitys käytännön esimerkkejä ilmastopäästöjen vähentämiseksi tehdystä työstä energiankäytön, energiatehokkuuden ja ilmastopäästöjen kehitys lähitulevaisuudessa investoinnit energiaratkaisuihin vedenkäytön tehokkuus energiatehokkuuden johtaminen Kannattaa kuunnella koko reilun puolen tunnin keskustelu.
Kun lämpö siirtyy toivotulla tavalla, prosessi toimii ja energiankäyttö on tehokasta. Mittaaminen ja seuranta auttavat havaitsemaan ajoissa puhdistustarpeen, mikä vähentää turhia likaantumisesta johtuvia huoltoseisokkeja. Seurantatiedon analysointi lisää henkilöstön ymmärrystä lämmönsiirron tehokkaasta toiminnasta.
Aiemmin Energiavirasto on rahoittanut selvitykset metsä- ja metalliteollisuuden energiankäytön tehostamismahdollisuuksista. Kaupan alan hukkalämpöselvitys: Lisätiedot: Energiavirasto yli-insinööri Johanna Kirkinen puh. 029 505 0175 johanna.kirkinen@energiavirasto.fi Motiva Oy johtava asiantuntija Lea Gynther puh. 09 6122 5044 lea.gynther@motiva.fi Palaa otsikoihin
Motivan valtakunnallinen energianeuvonta opastaa fiksuun energiankäyttöön. Asiantuntija vastaa Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla kuluttajien kysymyksiin.
Julkaisuja on eri aihepiireistä, joita ovat muun muassa energiatehokkuus, hankinnat, kodin energiankäyttö, lämmitysjärjestelmät, materiaalitehokkuus, rakentaminen ja uusiutuva energia. Vaihtoehtoisesti voit etsiä julkaisuja oheisista, aihealueiden mukaan jäsennellyistä kansioista, jotka löytyvät sivun vasemmasta navigaatiosta.
Kilpailussa etsittiin ratkaisua, jolla voidaan todistettavasti saada aikaan kustannustehokas ratkaisu rakennuksen energiankäyttöön ja hiilijalanjälkeen.
Lue lisää 19.12.2023 Kouvolan kaupunki: Jatkuvan katselmuksen mallista lisää tehoa energianhallintaan Kouvolan kaupunki kehittää energiakatselmuksiin uudenlaista toimintamallia, jolla tehostetaan energiankäyttöä ja saadaan kustannussäästöjä. Ensimmäisen vuoden tulokset ovat lupaavia.
Vuoden Energianerokas -kilpailu nostaa esiin oivaltavia ja erottuvia tekoja, joita energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat toimijat toteuttavat vuosittain energiankäytön tehostamiseksi.
. – Rakennuksen ja käyttöveden lämmitys lohkaisee jopa 80 prosenttia kotitalouden energiankäytöstä. Asumisen osuus suomalaisten kasvihuonekaasupäästöistä on lähes 40 prosenttia. Lämmitysenergian tehokas käyttö ja ylikulutuksen välttäminen auttavat leikkaamaan asumisen ilmastovaikutuksia, muistuttaa asiantuntija Päivi Suur-Uski valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta.
. – Tarkka tieto omasta kulutuksesta ja kulutuksen vertaaminen vastaavanlaisten kotien kulutukseen on ensimmäinen askel kodin energiankäytön ja energiatehokkuuden arviointiin. Toteutunut lämmitysenergian kulutustieto on aina myös tärkeä suunnittelun lähtötieto, jos mietitään lämmitysjärjestelmän parannuksia tai uudistamista, Suur-Uski kertoo.