Siirry sisältöön

60 hakutulosta

Ilmanvaihto- ja jäähdytyslaitteiden viilennysasetus tai mahdollinen automaattiviilennys on muistettava kytkeä pois päältä, ettei esimerkiksi takan lämmitys käynnistä jäähdytystä. ‒ Kannattaa myös tarkistaa, että ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenotto on varmasti päällä.
8.4.2020 8.00 Koostettua tietoa koronaviruksen vaikutuksista kiinteistöjen ylläpitoon, erityisesti ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmiin liittyen Koronaviruksen vaikutuksista kiinteistöjen ylläpitoon löytyy tietoa monesta lähteestä. Motiva kokosi tietolähteitä, joista löytyy päivittyvää tietoa koronaviruksen vaikutuksista kiinteistöissä tehtäviin toimenpiteisiin.
Mahdollisuudet parantaa energiatehokkuutta ja pienentää energiakustannuksia olemassa olevassa pientalossa keskittyvät lämmitykseen ja ilmanvaihtoon. Uudistamalla teknisiä järjestelmiä (lämmitystä, lämmönjakoa, ilmanvaihtoa) tai esimerkiksi vaihtamalla lämmitysmuotoa ja lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä voidaan energiakustannuksia pienentää.
Myös poissa ollessa ilmanvaihto pidetään minimiteholla, ei sammuteta. Suodatin kannattaisi vaihtaa kahdesti vuodessa. Kesän tullessa lämmöntalteenotto sammutetaan ja lämmityskauden alkaessa kytketään päälle.
Ilmanvaihto Onko ilmanvaihto tarpeenmukainen? Tarkasta ilmamäärät, käyntiajat ja lämpötila. Olisiko nyt hyvä huolto- ja kunnossapitohetki? Jäähdytys Muista tarpeenmukaisuus, älä jäähdytä liikaa tai tyhjää tilaa. Valaistus Tarkasta aikaohjelmat ja valaistuksen ryhmittelyn tarpeenmukaisuus. Sähkölaitteet Tarkasta käyntiajat, ohjaukset ja säädöt. Eihän mikään ole päällä turhaan?
Yksi tapa selvittää sekä ilmanvaihdon että ilmastointijärjestelmän kunto on teettää ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmän kuntotutkimus. – Ennakoivilla korjauksilla voidaan välttää yllättävät järjestelmäviat, jotka aiheuttavat suunnittelemattomia käyttökatkoksia ja olosuhteiden heikkenemistä.
Ilmanvaihtoon saatavissa oleva lauhdelämmöstä talteenotettu energia kaupan pintaalan funktiona 17 Kuva 11. Ilmanvaihtoon saatavissa oleva lauhdelämmöstä talteenotettu energia kuukausijakaumana. Lämmitettävä pinta-ala 200m2. Ilmanvaihtoon saatavasta LTO-lämmöstä n. 90 % käytetään lämmityskaudella.
. • Ulkopuolelle paisuva nauha • Sisäpuolen massaus tai höyrynsulkuteippi • Tuloilmaventtiilit & ilmanvaihdon säätö Ikkunat ja ilmanvaihto on yhteispeliä • Talojen ikkuna- ja ovipinta-alat vaihtelevat, mutta keskimääräisesti ikkunoiden osuus kerrostalon kokonaisenergiankulutuksesta on n. 15% • Ikkunaremontin jälkeen ilmanvaihto on säädettävä – korvausilma otetaan hallitusti ikkunaventtiilien
Painovoimainen ilmanvaihto • Tarkistakaa korvaus- ja poistoilmareittien toiminta. • Tilatkaa tarvittaessa hormien nuohous ja venttiilien säätötyö LVI-urakoitsijalta. • Laatikaa yhteiset ohjeet asukkaille ilmanvaihdon käyttöä ja kunnossapitoa varten.
Luku jakautuu alakohtiin Lämmitys, Ilmanvaihto ja Rakenteet. Säästötoimenpiteiden perustelut ja laskelmat käsitellään kappaleessa Toimenpideehdotukset. Lämmitys 2.1 Käsiteltävät asiat riippuvat osittain lämmön tuottotavasta (yleensä kaukolämpö tai esim. öljykattilalaitos).