30 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Kuva: Plugi Säästöjä lämmitysjärjestelmän vaihdolla Kuopion kaupunki teetti kokonaisurakkana lämmitystapamuutoksen Vehmasmäen koulussa. Kilpailutuksessa tarjoajilta vaadittiin sitoutumista vuosittaisiin säästöihin. Koulun öljylämmitys korvattiin maalämpöjärjestelmällä, joka parantaa rakennuksen energiatehokkuutta.
asetusarvot □ □ Asiakkaalle sallitut lämmönjaon ja lämmitysjärjestelmän säädöt Toiminta vikatilanteissa Päivämäärä ja allekirjoitukset □ □ Olen tällä päivämäärällä vastaanottanut ko. lämmitysjärjestelmän käyttöönottoopastuksen ja hyväksyn asennuksen.
Ilmalämpöpumppu tehostaa Ilmalämpöpumppu sopii energiatehokkaaksi tukilämmitysmuodoksi myös vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kanssa. Se voi toimia alkusyksystä ja loppukeväästä ainoana lämmittimenä ja muun ajan lämmitysjärjestelmän rinnalla, lukuun ottamatta kovimpia pakkasjaksoja.
Siksi aina ennen muutosten tekoa lämmitysjärjestelmään kannattaa tarkistaa omat käyttötottumukset ja lämmityksen säädön asetukset.
Talon asukkaat saivat tietää, että pienellä investoinnilla lämmitysjärjestelmästä saadaan energiatehokas ja paremmin säätyvä. Siispä alkuvuonna 2011 sähköpatterit uusittiin ja siitä saadun hyvän kokemuksen jälkeen lämmitysjärjestelmään lisättiin ohjattavat termostaatit ja ohjausjärjestelmä.
Rakennustekniikkaan liittyvät tarkemmat tarkastelut pitäisi käsitellä peruskuntoarviossa ja kuntotutkimuksissa. 5 Lämpötilaseurannat Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän tasapaino, säädön tasaisuus sekä säätökäyrän sopivuus tulee selvittää luotettavasti.
olevan lämmitysjärjestelmän elinkaaren aikana muodostuvia kustannuksia.”
Mitä vähemmän varaavuutta lämmitysjärjestelmässä on, sitä suuremmat säästöt tilapäiselläkin lämpötilan pudotuksella voidaan saavuttaa. Se, mihin lämmitysjärjestelmässä kannattaa investoida voi oleellisesti muuttua, jos jo omilla käyttömuutoksilla saadaan aikaan merkittävä kulutuksen väheneminen.
Rakennuksen pääasiallinen lämmitysjärjestelmä on mitoitettava vähintään laskennallisesti tarvittavalle täydelle lämmitysteholle. Lämmitystehoon ei tarvitse laskea lämpimän käyttöveden osuutta. Kesäaikaisen ylilämpenemisen estäminen passiivisilla keinoilla voidaan laskea hyödyksi, kun suunnitellaan rakennuksen energiatehokkuuden parantamista.
Lämpötilakerrostuman hyötysuhteen määrittäminen on esitetty ympäristöministeriön oppaassa Lämmitysjärjestelmät ja lämmin käyttövesi – laskentaopas (2011).