Siirry sisältöön

58 hakutulosta

Vinkkejä energiaremonttiin ja hankintoihin Säästöä voi hakea säätölaitteiden uusinnalla, taloautomaatiolla, lämmitysmuodon valinnalla ja talon rakenteellisella energiaremontilla. Kannattaa kuitenkin miettiä askelmerkit selviksi ennen kuin laitat nimen tilauspapereihin. Lue myös lyhyet vinkit remonttihankinnan onnistumiseen. Mikä on talon keskeisin säästötoimi?
Esimerkkejä energiaremonteista Näillä sivuilla esitellään esimerkkejä taloyhtiöissä toteutetuista remonteista, joissa on merkittävästi parannettu energiatehokkuutta ja lisätty uusiutuvan energiankäyttöä. Lisäksi esitellään kerrostalokohteisiin monitavoiteoptimointi-menetelmällä laadittujen energiaselvitysten tuloksia.
Yleisimpiä huomioita energiaremontteihin Tälle sivulle on koottu yleisimpiä huomioita liittyen pientalojen energiaremontteihin. Painovoimaisesta koneelliseen ilmanvaihtoon siirtyminen Koneelliseen tulo- ja poistoilmanvaihtoon siirtyminen parantaa merkittävästi asumisolosuhteita ilmanvaihdon hallittujen virtaamien, lämmöntalteenoton ja esilämmitetyn tuloilman ansiosta.
1970-luvun pientalon vaiheistettu energiaremontti Seuraavassa on esitetty esimerkki öljylämmitteisen 1970-luvulla rakennetun pientalon vaiheistetusta energiaremontista, jossa muutetaan ensin lämmitysmuoto ja myöhemmin tasakatto harjakatoksi.
Energiaremonttien suunnittelu, Samuli Könkö SuLVI Ry (pdf) (550.4 KB) 3. Lämpöpumppuratkaisut, Jussi Hirvonen Suomen lämpöpumppu yhdistys SULPU ry (pdf) (412.6 KB) 4. Lisäeristäminen, Peter Lind Rakennusteollisuus ry (pdf) (1.8 MB) Tallenne on saatavilla pyytämällä osoitteesta motiva@motiva.fi.
2000-luvun sähkölämmitteisen pientalon energiaremontti Korjaussuunnitelmassa toteutetaan 2000-luvulla rakennetun sähkölämmitteisen pientalon energiaremontti, jossa pysytään huonekohtaisessa sähkölämmityksessä, mutta likimain puolitetaan laskennallinen ostoenergiankulutus pitkällä aikavälillä.
Pientalon energiaremontit Pientalon kunnosta vastaa aina omistaja. On tärkeää ylläpitää talon huoltokirjaa sekä laatia säännöllisesti päivitettävä pitkän aikavälin suunnitelma talon kunnossapidosta (PTS). Nämä yhdessä auttavat kodin energiatehokkuuden, terveellisyyden ja viihtyisyyden ylläpidossa ja parantamisessa koko sen käyttöiän ajan.
2000-luvun sähkölämmitteisen pientalon energiaremontti – lämmönjaon muutos Korjaussuunnitelmassa toteutetaan pientaloon laaja energiaremontti, jossa muutetaan talon lämmitysmuoto sekä lämmönjakotapa, vaihdetaan ilmanvaihtokone, otetaan käyttöön aurinkolämpö- ja aurinkosähköjärjestelmät sekä parannetaan rakenteita.
1980-luvun sähkölämmitteisen pientalon energiaremontti Seuraavassa on esimerkki korjaussuunnitelmasta, jossa parannetaan 1980-luvulla rakennetun vesikiertoisella sähkölämmityksellä (yösähkövaraaja) varustetun talon energiatehokkuutta ja lisätään uusiutuvan energian käyttöä.
Dynaamiset rakennusvaipparatkaisut Suomen ilmasto-olosuhteissa Ohje taloautomaation hankintaan Pientalon energiaremontit Taloautomaatio pientalossa – Hankintaohjeet