Siirry sisältöön

59 hakutulosta

Energiaa säästävien toimien löytämiseksi leipomoissa päätettiin tehdä energiakatselmus. – Lyhyellä aikavälillä on pakko parantaa omaa toimintaa, kun kustannukset kohoavat energian hinnannousun vuoksi huomattavasti.
27.5.2024 12.00 Scantarp Oy: Energiakatselmus antoi uusia ideoita ja tukea omille suunnitelmille Kuopiolaisen suojakankaita valmistavan Scantarp Oy:n energiakatselmus nosti esiin hyviä lyhyen ja pitkän aikavälin kehityskohteita. Tarkat laskelmat auttavat valitsemaan kannattavimmat investoinnit.
Tukiprosentti on 50, mikäli yritys on liittynyt energiatehokkuussopimukseen. ”Motivan mallin mukainen energiakatselmus kustantaa PK-yrityksille tyypillisesti 3 000–10 000 euroa ja tuen jälkeen maksettavaa jää ehkä vain puolet tästä.”
Lisätietoja: Motiva Oy johtava asiantuntija Tomi Kiuru puh. +358 (0) 50 301 7029 tomi.kiuru@motiva.fi www.motiva.fi/energiakatselmus Palaa otsikoihin
17.6.2021 13.00 Virtain Muovityö Oy: Kaikki hyöty irti energiakatselmuksesta Energiakatselmus antoi Virtain Muovityölle odotettuakin enemmän hyötytietoa energiatehokkuuden parantamisesta. Suosituksia ja laskelmia hyödynnetään tulevissa investointipäätöksissä.
Energiakatselmus antoi tähän hyvää pohjaa. Yksi tehokkaimmista ja nopeimmin vaikuttavista tavoista on lisätä ilmanvaihdon tarpeenmukaisuutta.
Ensimmäinen askel energiankäytön tehostamisessa on energiakatselmus. Teollisuuden 2-vaiheiset energiakatselmus- ja -analyysimallit on tarkoitettu ensisijaisesti teollisuuden pk-yrityksille. Näiden energiakatselmusmallien tavoite on tarjota kustannustehokas mutta riittävän kokonaisvaltainen malli yrityksen energiatehokkuuden ja -talouden parantamiseen.
Tulevaisuudessa kaikkien yritysten, joiden kokonaisenergiankulutus ylittää 10 TJ eli noin 2 800 MWh vuodessa, on tehtävä lain edellyttämä energiakatselmus tai otettava käyttöön sertifioitu energianhallintajärjestelmä.
Energiakatselmuksesta käytäntöön Ravintolakolmio-ryhmän hallituksen puheenjohtaja Heimo Keskinen: Energiakatselmus tuo euroja tulosriville Ravintola-alalla energiakustannukset ovat useimmiten vajaa prosentin liikevaihdosta. Niiden osuus on kaksin-, osin jopa nelinkertaistunut muutamassa vuodessa. Näin merkittävä kustannusten nousu näkyy koko yrityksen tuloksessa.