9 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Avainsanat: kunnat; FISU-kunnat; REETTA; ilmastojohtaminen; resurssiviisaus; kestävä kehitys Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Miten ilmastojohtaminen kytketään kunnan talousjohtamiseen? Palaa otsikoihin
Tutustu Reettaan ja Reijoon Reijo-hankkeen etenemisestä pääset seuraavaksi kuulemaan torstaina 30.3.2023 Kuntaliiton Taloustorstaissa: Lisätietoa Reijo-hankkeesta: Reijo-hanke Reetta-hankkeen tulokset: Malli kuntien talous- ja ilmastojohtamisen kytkentään Avaimia kuntien ilmastotyön johtamiseen -webinaari, esitykset: Webinaarit 2023 Lisätiedot: Motiva Oy johtava asiantuntija Okariina
Fisu-verkoston talous- ja ilmastojohtamisen kehittämishankkeessa (REETTA) saadut tulokset ja työkalut ovat kaikkien kuntien hyödynnettävissä. Opit ja kokemukset tähän saakka on koottu yhteen selkeäksi koosteeksi. Fisu-kuntien kokemuksista ja etenemisestä talous- ja ilmastojohtamisen kehittämisessä kerrottiin 6.4.2022 järjestetyssä webinaarissa.
"Reetta-hanke on ollut vaikuttava ja vakuuttava hanke ilmasto- ja talousjohtamisen kytkemisessä kuntien jokapäiväiseen toimintaan. Erinomainen esimerkki verkostomaisesti tehdystä projektista, jossa on mukana aktiivisia ja innovatiivisia edelläkävijäkuntia.
Fisu-verkoston aiemmissa erillishankkeissa on edistetty resurssiviisaustyön toimeenpanon ja johtamisen eri osa-alueita: Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta): Hankkeessa kehitetään ja kokeillaan tapoja nivoa ilmastotavoitteiden edistäminen osaksi kunnan talousjohtamista (2021−2022).
Joulukuussa 2020 käynnistyneessä Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) -hankkeessa tunnistetaan, kehitetään ja kokeillaan keinoja huomioida ilmastotavoitteet kunnan budjetoinnissa, investointien suunnittelussa, kannattavuusarvioinneissa sekä hankinta- ja investointipäätösten perusteluissa. ‒ Me Riihimäellä odotamme yhteistyön tiivistymistä entisestään eri toimialueiden
Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman rahoittamassa projektissa hyödynnetään yhteiskehittämisen prosessia, vertaisoppimisen menetelmää sekä Fisu-verkoston erillishankkeessa nimeltään Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (REETTA) kehitettyä toimintamallia ilmastojohtamisen kytkemisestä osaksi kunnan talousjohtamista ja kunnan perustoimintaa.
Tavoitteena on päästä käsiksi Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) -hankkeessa tunnistettuihin pullonkauloihin, jotta ilmasto- ja resurssiviisaustavoitteiden käytännön toimeenpano saadaan osaksi kunnan talousjohtamista ja normaalia toimintaa. ”Kunnissa tuotetaan jo nyt valtava määrä tietoa.
Kunnat hyödynsivät työstämisessä vaikuttavuusketjumallia ja Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) hankkeessa kehitettyä toimintamallia ja budjetointiprosessia. Kunnat valitsivat budjetoinnin keskeisiksi teemoiksi sellaisia aiheita, jotka leikkaavat kestävän kehityksen eri ulottuvuuksia.