Siirry sisältöön

76 hakutulosta

Rakennuksessa on painovoimainen ilmanvaihto.
Asuinrakennuksen luonnonvaloa koskeva asetus on esitetty Maankäyttö- ja rakennusasetuksessa 51§. 3.2.1 Rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto, määräykset ja ohjeet Valaistusolosuhteille on esitetty vaatimuksia Suomen rakentamismääräyskokoelman osassa D2 (2012) Rakennuksen sisäilmasto ja ilmanvaihto.
Tämän rakennustyypin ilmanvaihto on aina päällä.
Tämän rakennustyypin ilmanvaihto on aina päällä. Sähkönkulutukseksi saadaan näin tammikuussa (6) D5/2012 kaava 7.1 koko vuosi Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmässä ei ole muuta sähkönkulutusta.
Seuraavassa esimerkkinä listaa läpikäytävistä asioista: • Kiinteistö o Lämmitys o Ilmanvaihto o Lämmin käyttövesi +vesi o Rakenteet o Valaistus o Sähkökäytöt (moottorit, lämmitykset, yms.) o Kylmäjärjestelmät • Tehdaspalvelujärjestelmät o Paineilmajärjestelmät o Prosessi-ilmanvaihtojärjestelmät o Jäähdytysjärjestelmät o Muut apujärjestelmät • Tuotantoprosessit 10 Näiden esille saamiseksi
. – Rakennuksissa on kiinnitetty huomioita sekä ilmanvaihtoon että lämmitykseen. Lämmöntalteenotto esim. jäähallissa auttaa säästämään tuloilman ja asiakastilojen lämmityksessä ja samalla on säästetty mittavasti kaukolämpöä, kertoo suunnitteluinsinööri Juhani Korte Turun kaupungin kiinteistöliikelaitoksesta.
Tämän rakennustyypin ilmanvaihto on aina päällä. Sähkönkulutukseksi saadaan näin (7) D5/2012 kaava 7.1 koko vuosi Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmässä ei ole muuta sähkönkulutusta.
Arvot on laskettu normaalin asuntoilmanvaihdon poistoilmavirroilla ja lämpöpumppu lämmittää sekä tiloja, ilmanvaihtoa että käyttövettä. Muissa tapauksissa tulee käyttää yksityiskohtaisempaa menetelmää.
Tämän rakennustyypin ilmanvaihto on aina päällä.
Lisäksi ammattikeittiössä kulutetaan vuosittain vielä lähes kolminkertainen määrä (1600 GWh) sähköenergiaa tilojen lämmitykseen, ilmanvaihtoon noin 150 GW ja noin 40 GWh valaistukseen. (Motiva 2010a).