Siirry sisältöön

39 hakutulosta

Ensimmäinen askel energiankäytön tehostamisessa on energiakatselmus. Teollisuuden 2-vaiheiset energiakatselmus- ja -analyysimallit on tarkoitettu ensisijaisesti teollisuuden pk-yrityksille. Näiden energiakatselmusmallien tavoite on tarjota kustannustehokas mutta riittävän kokonaisvaltainen malli yrityksen energiatehokkuuden ja -talouden parantamiseen.
Energiakatselmuksesta käytäntöön Ravintolakolmio-ryhmän hallituksen puheenjohtaja Heimo Keskinen: Energiakatselmus tuo euroja tulosriville Ravintola-alalla energiakustannukset ovat useimmiten vajaa prosentin liikevaihdosta. Niiden osuus on kaksin-, osin jopa nelinkertaistunut muutamassa vuodessa. Näin merkittävä kustannusten nousu näkyy koko yrityksen tuloksessa.
Teollisuussektorin varsinaiset katselmusmallit ovat: Teollisuuden energiakatselmus, Teollisuuden energia-analyysi, Teollisuuden 2-vaiheinen energiakatselmus, Teollisuuden 2-vaiheinen energia-analyysi ja Prosesiteollisuuden energia-analyyysi . Ei-tuotannollisissa rakennuksissa voidaan käyttää myös Kiinteistön energiakatsastus ja energiakatselmus -malleja. 2.
Tämä ohje käsittelee teollisuuden katselmusmalleja Teollisuuden energiakatselmus, Teollisuuden energia-analyysi ja Prosessiteollisuuden energia-analyysi.
. ▪ Energiakatselmuksen on keskityttävä energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden tarkasteluun ohjeistuksen mukaisin sisällöin ja laajuuksin ▪ Energiakatselmus keskittyy energiatehokkuuden nykytilan analysointiin ja taloudellisten tehostamistoimien tunnistamiseen ja toimenpide-ehdotusten luotettavaan ja riittävän yksityiskohtaiseen raportointiin.
(energy review) Energiakatselmus on dokumentoitu menettely, joka perustuu dataan ja muuhun mahdolliseen tietoon.
Katselmustyyppi Kohteita Säästöpotentiaali (kpl) % Lämpö Sähkö Vesi Kustannuks et Energiakatsastus 513 34 % 21 % 8% 7% 17 % Kiinteistökatselmus 786 52 % 16 % 3% 6% 11 % TE-energiakatselmus 39 3% 18 % 10 % 2% 19 % TE-energia-analyysi 91 6% 11 % 8% 2% 13 % 1. vaihe prosessiteollisuuden analyysi 5 0% 17 % 8% 6% 15 % 2. vaihe prosessiteollisuuden analyysi 9 1% 6% 4% 0,1 % 3% Käyttöönottokatselmus