2 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Pää‐ tettiin investoida mittalaitteisiin sähkökulutuksen osalta ja lämmönkulutus taselaskea olemassa olevien lämpötila‐ ja venttiilitietojen perusteella. Energiatehokkuusryhmä sai tämän mittausprojektin jälkeen liikkeelle useita odottaneita energiatehokkuustoimenpiteitä, koska toimenpiteet pystyttiin osoittamaan kannattaviksi mitta‐ ustiedon perusteella.
Suurin haaste hukkalämpöjen hyödyntämisessä on, että lämmönkäyttö on elintarviketeollisuudessa suhteellisen hajautettua: elintarviketeollisuus kokonaisuutena sisältää runsaasti erilaisia osaprosesseja, joiden yksittäinen lämmönkulutus on pientä. [7] Myös alatoimialojen välillä on merkittäviä eroja prosesseissa ja vaatimissa lämpötiloissa, ja yhtenäisten teknologisten ratkaisujen luominen