36 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
PATE-analyysi – Paineilman energia-analyysimalli 1 PATE-analyysi – Paineilman energia-analyysimalli 23.5.2005 Päivitetty 25.1.2006 Motiva Oy Kauppa- ja teollisuusministeriö on rahoittanut tämän julkaisun tuottamisen.
KYTE-analyysi – Kylmäjärjestelmien energia-analyysimalli KYTE-analyysi - Kylmäkylmäjärjestelmien energia-analyysimalli 31.1.2007 Päivitetty 1.2.2010 Motiva Oy Esipuhe Motiva Oy työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) toimeksi antamana kehittää työkaluja yritysten energiatehokkuuden parantamiseksi.
IV‐LTO, lähikauppa LTO‐energia [MWh) 40 30 20 10 0 0 100 200 300 400 Pinta‐ala [m2] 500 600 Kuva 10. Ilmanvaihtoon saatavissa oleva lauhdelämmöstä talteenotettu energia kaupan pintaalan funktiona 17 Kuva 11. Ilmanvaihtoon saatavissa oleva lauhdelämmöstä talteenotettu energia kuukausijakaumana. Lämmitettävä pinta-ala 200m2.
Tallenteiden on oltava ja tulee pysyä luettavina, tunnistettavina ja jäljitettävinä. 3.6.5 Sisäinen auditointi Organisaation on järjestettävä säännöllisin väliajoin, mutta vähintään kerran vuodessa sisäisiä, energia-asioihin liittyviä auditointeja (tai jos järjestelmä on liitetty muuhun johtamisjärjestel14 mään, on sen yhteydessä tarkasteltava myös energia-asiat).
KYTE-analyysi on Motivan ja kylmäalan asiantuntijoiden yhdessä kehittämä energia-analyysimenetelmä, joka soveltuu kaupan alan ja teollisuuden kylmäjärjestelmien energiatehokkuuden tarkasteluun. KYTE-analyysin voi toteuttaa joko omana erillisenä tarkasteluna tai osana energiakatselmusta, jossa tarkastellaan koko kiinteistön energiankäyttöä.
Tavoitteena on, että energia‐ tehokkuustyössä käytettävä informaatio, olipa se missä tahansa muodossa, on tunnistettavaa ja jäljitettävää. Jos yrityksellä on jokin sertifioitu johtamisjärjestelmä käytössään, on myös energia‐ tehokkuusjärjestelmän vaatimukset jo lähtökohtaisesti täytetty. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää energiankulutusdatan jäljitettävyyteen.
Koulutusaineistoja käyttöösi Motiva on laatinut yritysten käyttöön erilaisia koulutusaineistoja, jotka sopivat mainiosti yrityksen sisäisiin energia- ja materiaalitehokkuuskoulutuksiin. Voit vapaasti hyödyntää niitä yrityksen sisäisissä koulutuksissa ja tilaisuuksissa, järjestää koulutushetken tiimillesi tai perehtyä aiheeseen itsenäisesti.
Teollisuuden vaativat ilmanvaihtokohteet Teollisuuden uunit Tuotannon ylijäämälämpö hyödyksi Valaistus Vesihuoltolaitokset Menetelmät ja vinkit materiaalitehokkuuden parantamiseen: Materiaalikatselmus Tuotannon materiaalitehokkuus Viisi askelta resurssitehokkaampaan toimintaan: Selvitä nykytila Löydä kehityskohteet Valitse ja toteuta toimet Mittaa ja analysoi tuloksia Ylläpidä toiminnan energia