Siirry sisältöön

36 hakutulosta

KYTE-analyysi on Motivan ja kylmäalan asiantuntijoiden yhdessä kehittämä energia-analyysimenetelmä, joka soveltuu kaupan alan ja teollisuuden kylmäjärjestelmien energiatehokkuuden tarkasteluun. KYTE-analyysin voi toteuttaa joko omana erillisenä tarkasteluna tai osana energiakatselmusta, jossa tarkastellaan koko kiinteistön energiankäyttöä.
Lisätietoa: PATE-analyysimalli ja esimerkkiraportti PATE-analyysi – Paineilman energia-analyysimalli (pdf) (556.5 KB) Ota yhteyttä Tomi Kiuru johtava asiantuntija, Kestävä elinkeinoelämä -tiimin vetäjä +358 (0) 9 6122 5009 Lähetä sähköpostia
Sopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä. Vapaaehtoisuuteen perustuvat sopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet ilman uutta lainsäädäntöä tai muita uusia pakkokeinoja.
Yhteistyöhankkeissamme eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset ratkovat yhdessä energia- tai materiaalitehokkuushaasteita, joita yritykset, kunnat tai kuluttajat arjessaan kohtaavat. Yhteistyön tuloksena syntyy käytännönläheistä tietoa ja toimivia ratkaisuja, joilla energian ja materiaalien käyttöä on mahdollista entisestään tehostaa.
VARMISTA ERISTYKSEN RIITTÄVYYS Eristäminen parantaa uunin sisäolosuhteita ja sitä kautta energia- ja tuotantotehokkuutta. Eristeiden kunto on tarkastettava säännöllisesti ja niitä on tarvittaessa lisättävä tai kunnostettava. Kuitueristeiden ja pinnoitteiden hyödyt korostuvat korkeissa lämpötiloissa.
Muoviteollisuuden materiaalikatselmusten tuloksia from Motiva Energia- ja materiaalisäästöt vähentävät myös ilmastopäästöjä Entistä järkevämpi materiaalien käyttö merkitsee kustannussäästöjen lisäksi vähennystä myös ilmastopäästöihin. Materiaalisäästöjen kumulatiivinen kertymä oli yhteensä 684 tonnia, joista laskettiin ilmastopäästöjen vähenemäksi 1 900 tonnia CO 2 -ekv.
lämpövuodot Hyödynnä ylijäämälämpö POLTTOAINE Paranna polton tai lämmityksen hyötysuhdetta Täytä ja käytä uunia järkevästi Tehosta apujärjestelmien toimintaa Hallitse ja kehitä prosessia mittausten avulla HYÖDYNNÄ JÄÄHDYTYSVAIHEEN YLIJÄÄMÄLÄMPÖ MONIA HYÖTYJÄ UUNIN ENERGIAN KÄYTÖN TEHOSTAMISESTA LISÄÄNTYVÄT • Toiminnan kannattavuus • Tuotantotehokkuus • Laatu • Prosessinhallinta • Energia
3.5.2 Viestintä Onko energia-asioiden viestintä suunniteltu? Toteutetaanko viestintää suunnitellusti?
Energia-alan vähähiilisyystiekartta. www.energia.fi. [Online] Helmikuu 2021. https://energia.fi/files/4946/Energia-alan_vahahiilisyystiekartta_2020.pdf. 18. Elintarviketeollisuusliitto ETL. Elintarviketeollisuuden tiekartta vähähiilisyyteen, 2020. www.etl.fi.
Ohjeet ovat osa Suomen energia- ja ilmastostrategian sekä EU-direktiivien toimeenpanoa. Ohjeiden tarkoituksena on opastaa valtion viranomaisia, kuntia sekä muita organisaatioita ottamaan toiminnassaan huomioon energiatehokkuutta edistävät toimenpiteet. Julkisen sektorin hankinnoilla on keskeinen merkitys energiatehokkuuden edistämisessä.