Siirry sisältöön

77 hakutulosta

Ennen kokousta: Selvittäkää taloyhtiön energiankäytön tilanne sekä kunnossapitosuunnitelma (PTS) yhdessä isännöitsijän ja kiinteistöhuollon kanssa ja täyttäkää taloyhtiön energiankulutuksen lähtötietolomake, jonka voi ladata -sivuilta. Tutustukaa hyviin ohjeisiin ja vinkkeihin ennakkoon.
Taloautomaation perusteet Automaatiolla voidaan vaikuttaa rakennuksen energiankäyttöön, sisäympäristön viihtyvyyteen ja asukkaiden arkeen. Älykkäällä lämmityksen ohjauksella voidaan säästää lämmitysenergian kulutuksessa järjestelmän pitäessä rakennuksen sisälämpötilan automaattisesti halutulla tasolla.
KYTE-analyysin voi toteuttaa joko omana erillisenä tarkasteluna tai osana energiakatselmusta, jossa tarkastellaan koko kiinteistön energiankäyttöä. Motivan mallin mukaisen energiakatselmuksen toteuttamiseen on mahdollista saada valtion tukea. Katselmustukea ei voi saada pakollisiin suurten yritysten energiakatselmuksiin.
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Lue lisää 18.10.2022 Varmista energiatehokkuus – tarkista taloteknisten järjestelmien toimivuus ja asetukset Nousevat energiahinnat nostavat painetta myös kiinteistöjen energiankäytön tehostamiseen ja energiansäästöön. Toimivan talotekniikan oikealla käytöllä ja säädöillä voidaan rakennuksen energiankäyttöä tehostaa ja saada aikaan säästöjä.
Sisältää lain edellyttämät tiedot energiankäytöstä. Kannattaa valjastaa energiatehokkuuden parantamiseen ja energiakulujen hillitsemiseen yrityksessä. Millaisia yrityksiä lakisääteinen velvoite koskee?
Energiankäyttö on suurin ympäristökuormittaja ja asumiskustannusten aiheuttaja rakennuksen elinkaaren aikana. Kannattaa muistaa, että asukkaiden käyttötottumuksilla on suuri merkitys energiankulutukseen. Kahdessa samanlaisessa talossa kulutus voi olla hyvin erisuuruinen perheen koosta ja tottumuksista riippuen.
Teollisuuden energiankäyttöä kuvataan Tilastokeskuksen tilastoihin perustuvien lukujen avulla.
Järkevä energiankäyttö säästää rahaa ja luonnonvaroja siten, että elät omannäköistä elämää tasapainossa ympäristön kanssa. Emme pärjää tulevaisuudessakaan ilman energiaa. Rakennukset ja laitteet muuttuvat energiatehokkaammiksi ja älykkäämmiksi. Yhä useammat myös tuottavat esimerkiksi aurinkoenergialla sähköä tai lämpöä omaan tarpeeseen tai ylikin.
Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi 7.4.2022 15.00 Yritys, tehokkaamman energiankäytön aika on nyt Harri Heinaro ja Tomi Kiuru Energianhinta on ollut rajussa nousussa syksystä asti ja nousu on vain kiihtynyt Ukrainaan tapahtuneen hyökkäyksen johdosta. Hintakehityksen epävarmuudelle ei näy loppua ja esiin on noussut myös toimitusvarmuus etenkin maakaasun osalta.