Siirry sisältöön

185 hakutulosta

Oy, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Köyliön-Säkylän Sähkö Oy, Lankosken Sähkö Oy, Leppäkosken Sähkö Oy, Mäntsälän Sähkö Oy, Nurmijärven Sähkö Oy, Paneliankosken Voima Oy, PKS Sähkönsiirto Oy, Rauman Energia Oy, Sallila Energia Oy, Savon Voima Verkko Oy, Scanoffice Oy, Suomen lämpöpumppuyhdistys SULPU ry, Vakka-Suomen Voima Oy, Vatajankosken Sähkö Oy, työ- ja elinkeinoministeriö *Energiapolar-ryhmä
Sähkönkulutus: 53,5 W x 14 x 24 h = 17,98 kWh Sähkön hinnalla 0,2 €/kWh valojen käyttö maksaa 3,60 euroa.
Poikkeuksen tähän muodostaa tilanne, jossa sähkön käytöstä maksetaan kiinteähintaisen sähkösopimuksen mukaan ja sähkön pörssihinta on korkeampi kuin taloyhtiön sähkönhankinnan kokonaishinta verkkopalvelumaksu ja sähkövero mukaan lukien.
Sähköön perustuva järjestelmä on aina altis sähkön, sähkönsiirron tai sähköverojen hinnan nousulle. Arvaamattomuus sähkön hinnan kehityksestä aiheuttaa epävarmuutta myös laitteiden takaisinmaksuaikaan, ja investointikustannuksia joudutaan pohtimaan tarkkaan.
Uusiutuvaa sähköä kerrostaloasuntoon Asun kerrostalossa ja yhtiövastikkeeseen kuuluu lämmitys. Sähköä minulla kuluu hyvin vähän. Onko minulla mitään vaihtoehtoja valita uusiuvaa energiaa, kun lämmitysmuodosta päättää taloyhtiö? Vastaus: Jokainen voi vaikuttaa ostamansa sähkön tuotantotapaan. Käy www.sahkonhinta.fi -sivuilla, josta näet uusiutuvaa sähköä tarjoavat yhtiöt.
Aurinkosähköpaneelien mitoittaminen, jos sähköä ei myydä verkkoon Miten paneelit tulisi mitoittaa, ettei tarvitse sopia sähköyhtiön kanssa lainkaan energian myynnistä verkkoon? Mitä tehdään, jos itse ei pystykään kuluttamaan kaikkea tuotettua sähköä eikä sopimusta sen myynnistä ole? Pitääkö järjestelmä pysäyttää vai mihin se sähkö menee?
Taloudellisinta on käyttää kaikki tuotettu sähkö itse tavallisissa sähkönkulutuskohteissa, kuten valaistuksessa tai ilmanvaihdossa. Yhdistämällä aurinkosähköjärjestelmä lämpöpumppuun, voidaan tuotettavaa sähköä hyödyntää lämpöpumpun lämmitykseen silloin, kun aurinkosähköä on saatavilla.
Jos kerrostalossa on käytössä useita lämmitysmuotoja tai lämpöä varastoidaan, sähkön tuntihintojen vaihtelu tuo paljon mahdollisuuksia kulutusjoustoon. Kalliiden tuntien aikana voidaan käyttää lämmitysmuotoa, joka kuluttaa vain vähän sähköä, tai jopa lyhytaikaisesti alentaa lämmitysveden lämpötilaa. Halpojen tuntien aikana vaihtoehtona on sähkön varastointi lämpönä.
Aurinkolämpökeräinten taloudellinen kannattavuus vaikuttaa melko heikolta, mutta riippuu voimakkaasti sähkön hinnan kehityksestä.
Tavoitteena on pystyä tuottamaan riittävästi hiilineutraalia sähköä ja hyödyntää sitä vedyn tuotantoon veden elektrolyysillä. Tämän hyötysuhde on noin 60–70 prosenttia. Vedyn avulla ylimääräinen sähkö voidaan varastoida ja hyödyntää sähkön tuotantoon silloin, kun sähkön tarve kasvaa. Kun vedyllä tuotetaan sähköä kaasuturbiinilla tai polttokennolla, hyötysuhde on 45–55 prosenttia.