Siirry sisältöön

63 hakutulosta

Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n mukaan energiatehokkuutta tarvitaan energiankäytön ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ja myös vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi. Energiatehokkuustoimet ja -investoinnit tuottavat energiansäästön lisäksi monenlaisia muita hyötyjä, joita kutsutaan oheishyödyiksi, lisäarvoksi tai piilohyödyiksi.
Asiakkaan tulee saada laskun mukana tai esimerkiksi internetin välityksellä tietoja energiankulutuksestaan, kulutuksensa ilmastovaikutuksista, energiantuotannon polttoaineista sekä vertailutietoa muiden samanlaisten kuluttajien energiankäytöstä. Valtioneuvoston asetuksella säädetään tarkemmin lämmityksen, jäähdytyksen ja vedenkulutuksen kustannusten jakamisesta.
. – Ledit ovat tällä hetkellä niin energiatehokkuudeltaan kuin valon laatuun liittyviltä ominaisuuksiltaan paras vaihtoehto kaikkeen kodin valaisuun, sanoo kodin energiankäytön asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta. Erityisesti vanhojen halogeenien vaihtaminen ledeiksi tuottaa säästöä sähkölaskuun.
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää 12.12.2022 Vähäpäästöiset työkoneet yleistyvät Työmailla käytetään vielä polttomoottorikäyttöisiä työkoneita, joista aiheutuu sekä hiilidioksidipäästöjä että lähipäästöjä.
23.4.2024 14.00 Opas palvelukiinteistöjen ilmanvaihdon tarkoituksenmukaiseen ja energiatehokkaaseen käyttöön Ilmanvaihdon energiankäyttöä on mahdollista tehostaa jopa kolmanneksen verran.
Täsmäkatselmus tarjosi kattavan kuvan energiankäytöstä ja antoi suosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi, jolloin yritys voi suunnata toimensa oikeisiin paikkoihin. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu energiatehokkuussopimukseen osallistuminen ja aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto.
Asiakkaan tulisi saada laskun mukana tai esimerkiksi internetin välityksellä tietoja energiankulutuksestaan, kulutuksensa ilmastovaikutuksista, energiantuotannon polttoaineista sekä vertailutietoa muiden samanlaisten kuluttajien energiankäytöstä. Valtioneuvoston asetuksella säädetään tarkemmin lämmityksen, jäähdytyksen ja vedenkulutuksen kustannusten jakamisesta.
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Teemu Kettunen puh. 050 568 9445 teemu.kettunen@motiva.fi Motiva Oy asiantuntija Päivi Suur-Uski puh. 044 300 1369 paivi.suur-uski@motiva.fi Tietoa ja maksutonta neuvontaa kuluttajille asumisen energiankäytön tehostamiseen: www.motiva.fi/koti Facebook @Asiaaenergiasta Alueelliset energianeuvojat maakunnissa: www.motiva.fi/alueellinen_energianeuvonta
Kun lämpö siirtyy toivotulla tavalla, prosessi toimii ja energiankäyttö on tehokasta. Mittaaminen ja seuranta auttavat havaitsemaan ajoissa puhdistustarpeen, mikä vähentää turhia likaantumisesta johtuvia huoltoseisokkeja. Seurantatiedon analysointi lisää henkilöstön ymmärrystä lämmönsiirron tehokkaasta toiminnasta.
Julkaisuja on eri aihepiireistä, joita ovat muun muassa energiatehokkuus, hankinnat, kodin energiankäyttö, lämmitysjärjestelmät, materiaalitehokkuus, rakentaminen ja uusiutuva energia. Vaihtoehtoisesti voit etsiä julkaisuja oheisista, aihealueiden mukaan jäsennellyistä kansioista, jotka löytyvät sivun vasemmasta navigaatiosta.