Siirry sisältöön

10 hakutulosta

Kunta-alan energiatehokkuussopimus 2017–2025 Vuoden 2017 alussa käynnistynyt kunta-alan energiatehokkuussopimus on työ- ja elinkeinoministeriön, Energiaviraston ja Kuntaliiton välinen sopimus energian tehokkaammasta käytöstä kunta-alalla.
Laaja-alaisimpia sitoumuksia ovat esimerkiksi kuntien energiatehokkuussopimus, Hinku ja Fisu. Kunnat ja kaupungit voivat liittyä myös erilaisiin kansainvälisiin verkostoihin, joiden tavoitteissa on kestävä kehitys. Tällaisia verkostoja ovat esimerkiksi ICLEI, Covenant of Mayors ja EuroCites. Kuva.
Esimerkkeinä jo tehdyistä: Innovatiiviset, kestävät julkiset hankinnat (KEINO), Fisu-verkosto, kunta-alan energiatehokkuussopimus (KETS), puurakentamisen neuvonta ja kehittäminen.
PK-yrityksenä saat valtion tukea energiakatselmukseen. www.motiva.fi/energiakatselmus Energiatehokkuussopimus Sitoutumalla vapaaehtoisesti energiatehokkuustoimien toteuttamiseen teet säästöistä jatkuvaa. Saat kattavampaa tukea ja helpotuksia ympäristölupavelvoitteisiin.
Kuntien energiatehokkuussopimus, HINKU-toiminta ja FISU-verkosto tarjoavat hyvät työkalut toiminnan tehostamiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kunnilla on myös oma roolinsa kiertotalouden käynnistämisessä ja kasvattamisessa.
Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus asettaa Suomessa alan tavoitteeksi yhdeksän prosentin parannuksen vuoteen 2016 mennessä vuosien 2001–2005 keskiarvosta EU:n energiapalveludirektiivin mukaisesti. Kuljetusyrityksistä 60 prosenttia pitäisi saada sopimuksen piiriin ennen vuotta 2016.
Kaupungin (rakennusvirasto, kiinteistönhallinta, koulutus, päivähoito, kaupunkisuunnittelu, ruokahuolto, urheilutilat) virkamiehet kokoontuivat yhteen eri alojen ulkopuolisten asiantuntijoiden (tekniikan, arkkitehti- ja rahoituskonsulttien sekä hankintojen johtamisen) kanssa. 6 • OIKEUDELLINEN NEUVONTA – jotkin tässä oppaassa kuvatut hankintamenettelyt ja välineet (energiatehokkuussopimus
1