Siirry sisältöön

6 hakutulosta

Tutustu kokonaisuudessaan rakennusten energiatehokkuutta koskevaan lainsäädäntöön ympäristöministeriön verkkosivuilla: Rakennusten energiatehokkuutta koskeva lainsäädäntö Lämmitysjärjestelmän valinta Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi ympäristöystävällisyyteen, käytön vaivattomuuteen sekä energiakustannuksiin nyt ja
Tärkeiksi katsotut perusteet painotetaan pisteytyksellä, jotta ne vaikuttavat valintaan. Tarjoajille voi myös antaa lisäpisteitä, jos ne tarjoavat esimerkiksi asetettuja vähimmäisvaatimuksia ekotehokkaamman ratkaisun. Referenssien käyttäminen kokonaistaloudellisuuden vertailuperusteena ei ole suotavaa elleivät perusteena ole niiden laadulliset ominaisuudet.
. – – – – – – Ennakkoilmoitus Hilmassa Hankintailmoitus Hilmassa Palvelun tarjoajien haastattelut ja valinnat Kohdekortit Kohdekäynnit Tarjouspyynnön ja sopimuksen laadinta yhteistyössä (tarjoajat ja tilaaja)  Kilpailutuksessa Suomi jaetaan kolmeen osaan.
Varsin usein IV-koneet toimivat tuotantotilojen ainoana lämmitysjärjestelmänä, jolloin tuotannon ulkopuolisena aikana kiertoilman osuus voidaan asetella 90-100 %:iin. Tämä voi olla vaihtoehtona tuloilmakoneen pysäyttämiselle, mikäli pelätään esimerkiksi lämmityspattereiden jäätymisongelmia.
Sopimuskumppanin valinta tapahtuu neuvottelumenettelyn avulla. Tarjouksentekijät esittävät tarjouskilpailumenettelyn aikana karkean arvion hankkeen säästömahdollisuuksista. Sopimuskumppanin valinnan jälkeen tehdään yksityiskohtainen analyysi, jonka kustannuksista vastaa urakoitsija.
Oikean redundanssitason valinta on tärkeää häviöiden minimoimiseksi. Sopiva taso on kompromissi luotettavuusvaatimusten ja taloudellisuuden välillä. Merkittäviä säästöjä voidaan saada siirtymällä kahdennetuista varmennuksista tilanteeseen, jossa varajärjestelmiä on vähemmän kuin varsinaisia järjestelmiä.
1