99 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lue lisää 4.3.2022 Aurinkosähköä kotiin: Aurinkosähköjärjestelmissä on laatueroja, vertailu kannattaa Motivan viidettä kertaa järjestämä Aurinkosähköä kotiin -kampanja starttaa perjantaina 4. maaliskuuta.
Pientuotannon osalta erityisesti aurinkosähkön hankintakustannukset ovat merkittävästi alentuneet ja kehitys jatkuu. Aurinkosähkön tuotannosta voi tulla kannattavaa markkinaehtoisesti jo lähivuosina.
Vantaan alueella tuotettiin 2017 n. 2,1 GWh aurinkosähköä. Aurinkovoiman suhteellinen kasvu on ollut koko Suomessa nopeaa viime vuosina.
. • Arvio aurinkosähkön tuotantomahdollisuuksista ja kannattavuudesta kohteessa 2.8 Ehdotukset Täydentäville selvityksille Esitetään perustellusti ehdotukset Täydentäville selvityksille. Ehdotuksissa on oltava karkea säästöpotentiaaliarvio ja lyhyt työsuunnitelma. 2.9 Ideointityöpajan muistio Ideointityöpajan muistio esitetään raportin liitteenä.
Fingrid arvioi aurinkosähköllä tuotettavan noin 1 TWh, (Fingrid, 2017), OECD/IEA tuotannon pysyvän alle 500 GWh, uusimmassa energia- ja ilmastostrategiassa (TEM, 2016) aurinkovoima on 0,7 TWh ja Sitran visioissa 5-15 TWh vuonna 2030.
Sertifiointijärjestelmä koskee pienen mittakaavan biomassakattiloiden ja -tulisijojen, aurinkosähkö- ja aurinkolämpöjärjestelmien, matalalta geotermistä lämpöä ottavien järjestelmien ja lämpöpumppujen asentajia.
Mikäli kyseessä on esimerkiksi kerrostalo, jossa aurinkosähköä käytetään kiinteistösähkön ostosähkönkulutuksen pienentämiseen, tämä on selvennettävä lisämerkinnöissä. Jos on tiedossa, että energiatodistuksen kohteena olevasta rakennuksesta on tehty useampia energiatodistuksia, tästä on ilmoitettava lisämerkinnöissä.
Ympäristöstä vapaasti hyödynnettävä energia voi olla esimerkiksi aurinkolämpöä, tuulisähköä tai aurinkosähköä.
Kankaapään Pitkämäessä vaihtoehtoisina energiaratkaisuina tutkittiin energiantuotantoa: talokohtaiset ratkaisut (lämpöpumppu, aurinkosähkö, tuulisähkö), aluekohtaiset ratkaisut (lämpöpumppulaitos, aurinkosähkö, tuulisähkö, bioenergiaan perustuva mikro-CHP-laitos, kaukolämpö) sekä energian kausivarastointia (aurinkolämpö, aurinkosähkö, tuulisähkö).