119 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lue lisää 20.2.2023 Valtioneuvoston viestintäosasto ja YM: Ilmastopolitiikan pyöreä pöytä kokoontuu toistaiseksi viimeistä kertaa – agendalla viestit seuraavalle hallitukselle Lue lisää 16.2.2023 YM ja Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: Yli 27 800 pientalon omistajaa on hakenut avustusta fossiilisesta öljy- tai maakaasulämmityksestä luopumiseksi Jo yli 27 800 pientalon
tekijä -1 Päiväys -1 Tulos: Suunnitteluratkaisu EI TÄYTÄ VAATIMUKSIA -1 -1 Rakennuksen laajuustiedot Laskentatuloksia 0 -1 Rakennustilavuus rak-m³ Julkisivupinta-ala on 0 m² 0 -1 Maanpäälliset kerrostasoalat yhteensä m² Ikkunapinta-ala on 0 % maanpäällisestä kerrostasoalasta 0 -1 Lämmitetty nettoala m² Ikkunapinta-ala on 0 % julkisivun pinta-alasta 0 -1 Rakennustyyppi Loma-asunto, pientalo
Perinteisin puuenergian käyttömuoto on pientalojen ja muiden kiinteistöjen lämmittäminen haloilla tai klapeilla, eli niin sanottu puun pienkäyttö. Puun käyttö kiinteistöjen yksinomaisena lämmitystapana on vuosikymmenten kuluessa vähentynyt merkittävästi, kun kaukolämmön ja sähkölämmityksen osuus on kasvanut, mutta pienkäytön osuus puunkäytöstä on kuitenkin edelleen merkittävä.
Kauniaisten rakennuskannassa eniten, noin 86 %, on pientaloja sekä rivi- ja ketjutaloja. Pientalojen runsas osuus vaikuttaa rakennusten lämmitystavan jakaumaan tarkasteltaessa rakennuksien lukumäärään perustuvaa jakaumaa. Pientaloissa on muihin rakennustyyppeihin nähden enemmän öljy- ja sähkölämmitteisiä rakennuksia sekä myös maalämpöä käyttäviä rakennuksia.
Toimenpiteen kohderyhmät: Pientalot, rivi- ja kerrostalot, julkiset palvelurakennukset, yksityiset palvelurakennukset.
Olkia ja viljan jyviä voidaan polttaa kiinteinä polttoaineina esimerkiksi maaseudun lämpökeskuksissa ja pientaloissa niiden polttamiseen soveltuvissa kattiloissa. Kuivat, selluloosapitoiset peltobiomassat, kuten ruokohelpi, olki ja viljan lajittelujäte soveltuvat polttoon tietyin reunaehdoin sellaisenaan tai muuhun polttoaineeseen sekoitettuna.
Lämpöpumput Ilmalämpöpumput ja maalämpöpumput kasvattavat jatkuvasti suosiotaan pientalojen lämmitystapana. Lämpöpumpputyypistä riippuen lämpöenergiaa otetaan ulkoilmasta, talon ilmanvaihtoputkiston poistoilmasta, vedestä, maasta tai kalliosta.
Uudemmalle olemassa olevalle pientalolle luokka C ja D on ihan tavanomaista, vanhemmilla taloilla luokka voi olla E-G. Lähes nollaenergiarakentamista koskevat määräykset täyttävä uusi rakennus sijoittuu lähtökohtaisesti B-luokkaan, aiemman C-luokan sijaan.
Pientalon rakennuslupaa on haettu vuonna 2010 ja tässä yhteydessä on laadittu vanhan energiatodistuslain mukainen vihreä energiatodistus. Rakennuksen käyttöönoton yhteydessä kesäkuussa 2012 energiatodistusta ei päivitetty. Rakennuksen lopputarkastus suoritetaan nyt 2018 kesäkuussa.
Pientaloista arviolta 95 prosentilla on tulisija. Viime vuosikymmeninä puun käyttömäärä on kasvanut Suomessa.