142 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
energian ominaiskulutuksiin ja niitä selittäviin tekijöihin - päivitys 2022 tiedoilla www.motiva.fi 14.5.2024 Energian kokonaiskulutuksen intensiteetti Energian kokonaiskulutus ja loppukäyttö asukasta kohden Sähkönkulutuksen intensiteetti Sähkönkulutus asukasta kohden Sähkönsiirron ja -jakelun häviöt Kaukolämmön verkko- ja mittaushäviöt Yhdistetyn sähkön- ja lämmöntuotannon osuus sähkön hankinnasta
Ajovoima-akkuun liittyvät tulipaloriskit Sähköauton hankinnassa ostajaa saattaa askarruttaa, liittyykö akun lataamiseen tai vaurioitumiseen tulipaloriskejä. Tavallisessa käytössä ja asianmukaisesti toteutetuissa latausratkaisuissa tulipaloriski on pieni, ja sen odotetaan edelleen laskevan akkuteknologioiden kehittyessä.
Järjestelmän oikea mitoitus tärkeää Itsenäisen aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota järjestelmän (paneelit ja akusto) mitoitukseen siten, että tuotannon ja kulutuksen ajallinen vaihtelu otetaan huomioon.
Näin yritys välttyy omien autojen hankinnalta ja säästää myös pysäköintikuluissa, kun työntekijöiden ei tarvitse tulla omalla autolla töihin vain työasiamatkojen vuoksi. Työnantaja voi myös tarjota autojen yhteiskäyttöä työsuhde-etuna työntekijöilleen. Autojen vertaisvuokraus Autojen vertaisvuokraus on autojen yhteiskäytön yksi toimintamalli.
Siinä yhteisön jäsenet jakavat energian tuotannon ja hankinnan hyödyt. Energiayhteisöt tuovat kuluttajalle uuden tavan osallistua energiamarkkinoille ja parantavat mahdollisuuksia tuottaa itse osan käyttämästään energiasta haluamallaan tavalla. Energiayhteisöjä voi muodostua eri energiamuotojen ympärille (sähkö, lämpö, kaasu, polttoaineet).
Kun autoilun kokonaiskuluihin lasketaan hankinta-, ylläpito-, polttoaine-, käyttömaksu- ja vakuutuskulut, ja otetaan vielä huomioon se, että paljon ajettavien autojen arvo alenee keskimääräistä nopeammin, nousevat kokonaiskulut helposti niin suureksi, että ne syövät huokeasta asumisesta koituvan edun.
Koska energialuokka tulee olla näkyvissä myynti- ja vuokrausilmoituksessa, tulee todistus hankkia hyvissä ajoin jo ennen myyntiä tai vuokrausta. 1 Laki rakennuksen energiatodistuksesta (50/2013) Hankinnasta vastaa myyjä / vuokranantaja Energiatodistuksen hankinnasta vastaa rakennuksen omistaja tai omistajan edustaja, joka asunto-osakeyhtiöissä on useimmiten taloyhtiö (hallitus/isännöitsijä
Mutta tilanteessa, jossa esimerkiksi erillistalojen lämmitystapa on kaukolämpö, maalämpö tms. ja jolla lämmitetään yhtiön kaikki erillistalot, on vastuu energiatodistuksen hankinnasta taloyhtiöllä. Energiatodistuslain näkökulmasta koko rakennuksen kunnossapitovastuu ei ole siirtynyt osakkaalle, sillä lämmöntuotto tulee yhtiön kautta. 3.
Ennen lämpöpumppujärjestelmän hankintaa Ennen lämpöpumpun hankintapäätöstä on syytä selvittää seuraavat asiat, joilla varmistat lämpöpumppujärjestelmän onnistuneen hankinnan. Toimenpideluvat Selvitä kunnan rakennusvalvonnasta tarvitsetko toimenpideluvan. Laitteiston verkkoon liittämiseen saatetaan tarvita lupa sähköverkkoyhtiöltä.
Hakijaa rajaavia tekijöitä: Kohde: mihin rahoitusta on tarkoitus käyttää: investointi, hankinta, jne. Hakija: kuka rahoitusta hakee: yritys, kunta, kuluttaja, jne. Toimiala: millä toimialalla hakija toimii: energia-ala, kiinteistöala, teollisuus, jne. Rahoitusta rajaavia tekijöitä: Muoto: Mikä on rahoituksen muoto: tuki, avustus, laina, jne.