Siirry sisältöön

142 hakutulosta

Järjestelmän kannattavuus Aurinkosähköjärjestelmän hankinnan ja käytön kannattavuuteen vaikuttaa moni asia. Tärkeimpiä ovat järjestelmän mitoitus ja hinta, kulutuspaikan sähkönhinta, auringon säteilymäärä ja paneelien asennus.
Lisäksi on päätettävä tilattavien asiantuntijapalvelujen hankinnasta.
Latauspisteiden hankinta Asunto-osakeyhtiössä sähköautojen latausjärjestelmän toteutuksessa kannattaa huomioida asukkaiden tarpeet ja näkemykset. Puitteet päätöksenteolle asettaa asunto-osakeyhtiölaki. Latauspistehankkeeseen on saatavilla myös taloudellista tukea.
Hankinta (palvelu- ja materiaalihankinnat): Rahoituksen tarpeen kohteena voi olla myös palvelu- tai materiaalihankinta. Palveluhankinta voi olla esimerkiksi energiatehokkuuspalvelu, jolla parannetaan energiatehokkuutta ja hankinnasta maksetaan sen tuottamilla säästöillä.
ja vesikalusteiden uusiminen Lämpöpumput: vaihto uuteen, etähallinta/seuranta Lämmityslaitteen uusinta Sähkölämmitys: ilmalämpöpumppu tehostamaan Aurinkosähkön/-lämmön hankinta Sähköautojen latauspisteiden hankinta Sähköinen lukitus Ulko/käytävävalaistukseen liiketunnistin Linkkejä: Kiinteistön energiankäyttö (Motiva Oy)
Kerättävät tiedot liittyvät muun muassa energiakatselmuksen tilaajan toimintaan, palveluihin, tuotantoprosesseihin, energian hankintaan ja tariffeihin. Lisäksi hankitaan tarpeen mukaan katselmuksessa tarvittavia asiakirjoja, kuten rakennusten käyttö- ja huolto-ohjeita, LVISA-piirustuksia ja huoltokirjoja.
Alla olevassa listassa on lyhyt yhteenveto sähkön mikrotuotantoon tarkoitetun laitteiston hankintaa varten tarvittavista toimenpiteistä ja sivun vasemmassa laidassa olevista linkeistä pääset tutustumaan hankinnan eri vaiheisiin yksityiskohtaisemmin.
Lähde: Suomen virallinen tilasto (SVT): Energian hankinta ja kulutus [verkkojulkaisu]. Viiteajankohta: 31.12.2023. Helsinki: Tilastokeskus [Viitattu: 19.4.2024]. Saantitapa: https://stat.fi/julkaisu/cln2znlq68j1x0cut6ssrz1xp Kuva 1. Energian kokonaiskulutus ja loppukäyttö sektoreittain vuosina 1990-2023. Kuva 2. Energian loppukäytön jakaantuminen sektoreittain vuonna 2023. Kuva 3.
Toteutetaanko sähköntuotantojärjestelmän hankinta taloyhtiön hankkeena asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 33 §:n 2. momentin mukaisesti vai aktiivisten osakkaiden muutostyönä, jonka toteuttamiseen yhtiökokous antaa enemmistöpäätöksellä luvan? Ketkä maksavat esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmän hankinnasta ja myöhemmin ylläpidosta syntyvät kustannukset?
Polttoaineen hankinnan lisäksi yrittäjä huolehtii lämpökeskuksen toiminnasta ja saa tuloa lämmitettävään kiinteistöön tai lämpöverkkoon tuotetusta energiasta. Lämpölaitokset voivat olla kiinteistön omistajan tai yrittäjän omaisuutta, ja niiden teho vaihtelee muutamasta sadasta kilowatista useampaan megawattiin. Kuva.