Siirry sisältöön

49 hakutulosta

Alueen kiinteistöjen lämmityksen energialähteet Alueen rakennuskannasta noin 64 % on asuinrakennuksia, joista 25 % on pientaloja. Kerros- ja rivitaloista valtaosa lämpiää kaukolämmöllä. Etenkin pientaloissa ja myös rivitaloissa käytetään näitä enemmän sähkö- ja öljylämmitystä.
Maankäytön ja rakentamisen suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on resurssi- ja energiatehokkuus. Energiankulutus on viisasta ja rakennukset ovat energiatehokkaita.
Suunnittelu tulisi tehdä yhteistyössä ratkaisutoimittajan, Heliostorage Oy:n kanssa. 6.2 Aurinkosähkö Aurorahallin osalta tulisi käynnistää hankesuunnittelu välittömästi, jotta hanke etenisi rinnakkain kattoremontin kanssa. Suunnittelu tulisi tehdä yhteistyössä urheilutoimen kanssa. Urheilutoimi on jo tämän selvityksen aikana ilmaissut kiinnostuksensa hankkeeseen.
Pientalojen ohella maalämpöpumput ovat yhä suositumpia myös suurempien kiinteistöjen lämmityksessä. Lisäksi ilma-vesilämpöpumput ovat kasvattaneet suosiotaan öljylämmityksen saneerauskohteissa, myös suuremmissa kiinteistöissä.
Toteutunut energiankulutus ja suositukset eivät 4 koske tämän esimerkin pientaloa, joka on uudisrakennus. Tässä laadintaesimerkissä esitelty energiatodistuslomakkeen luonnos ei siis sisällä suosituksia rakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen.
Vastaus: E‐luvun laskennassa, eli silloin kun osoitetaan rakentamismääräysten toteutumista  ja laaditaan energiatodistus, pientalon ilmanvaihdon tehostukselle ei ole annettu  standardikäyttöä. Sitä ei siis oteta E‐luvun laskennassa huomioon. 
ei ole juurikaan kiinnitetty huomiota suunnittelussa eikä rakennustyön toteutuksessa ja valvonnassa Tyypilliset n50-luvut, 1/h Pientalo 1,0 – 3,0 Tyypilliset q50-luvut, m3/(h m2) Pientalot 1,0 – 3,0 Asuinkerrostalo ja toimistorakennus 0,5 – 1,5 Asuinkerrostalo ja toimistorakennus 1,0 – 4,0 Pientalo 3,0 – 5,0 Pientalot 3,0 – 5,0 Asuinkerrostalo ja toimistorakennus 1,5 – 3,0 Asuinkerrostalo
Liittimien parempi suunnittelu 10. Minimalistinen suunnittelu, kaikki tarpeeton ja riskialtis jätetään pois 11. Mekaaniset suojaukset, esim. kaapelikanavat 12. Muut toimenpiteet Johtopäätökset: • Valitettavasti suurin riskitekijä on ”inhimillinen virhe”.
: erilliset pientalot samaa luokkaa, asuinkerrostalot noin 25 % Kuva 44.
0,5 – 1,5 1,0 – 4,0 Keskimääräinen ilmanpitävyys Heikko ilmanpitävyys Ilmanpitävyys on huomioitu tavanomaisesti sekä suunnittelussa että rakennustyön toteutuksessa ja valvonnassa Ilmanpitävyyteen ei ole juurikaan kiinnitetty huomiota suunnittelussa eikä rakennustyön toteutuksessa ja valvonnassa Pientalo 3,0 – 5,0 Pientalot 3,0 – 5,0 Asuinkerrostalo ja toimistorakennus 1,5 – 3,0 Asuinkerrostalo