Siirry sisältöön

38 hakutulosta

Tämä suuri vaihteluväli riippuu pääasiassa rakennuksen lämmitysratkaisusta (suora sähkö, maalämpö tai kaukolämpö) ja ratkaisun energiatuotannon päästöistä.
ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen, kiertotalouteen, vesivarojen parantamiseen ja ympäristön saastumisen ehkäisyyn, luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja ennallistamiseen sekä kestäviin investointeihin maa- ja metsätalouden piirissä • kulkuneuvojen latausinfrastruktuurin rakentamiseen ja sähköautohankintoihin • asunto-osakeyhtiöiden uusiutuvan energian investointeihin, kuten maalämpöön
. • Takausmallilla rahoitusta voidaan kohdentaa esimerkiksi investointeihin, joilla parannetaan rakennusten energiatehokkuutta, uusitaan rakennusten lämmitysjärjestelmiä, jotta voidaan hyödyntää uusiutuvia energiamuotoja, kuten maalämpöä, tuuli- tai aurinkoenergiaa.
Östersundomin yleiskaava-alueella on varaus suurehkolle aurinkovoimalalle ja kaavaselostuksen perusteella alueen reunamilla on optio alueelliseen maalämpöön tai aurinkolämpöön, vaikka alueen ydinosat todennäköisesti liitetään kaukolämpöön.
Tehdyn selvityksen perusteella Pitkämäen lämpöhuollon tulisi perustua joko maalämpöön tai kaukolämpöön. Näitä vaihtoehtoja tukevat oletetut vuoden 2012 energiamääräykset sekä energiatehokkuusdirektiivin käyttöönotto ensi vuosikymmenen alussa.
Kilpailu lämmitysmarkkinoilla on kiristynyt ja erityisesti maalämpö ja erilaiset hybridijärjestelmät ovat yleistyneet. Kaukolämmön suurimmaksi haastajaksi on viime vuosien kuluessa noussut erityisesti maalämpö. Merkittävä osa lämmitystavan muutoksista suoritetaan tilantees25 sa, jossa rakennuksessa suoritetaan parannustöitä tai nykyiseen järjestelmään on tehtävä investointeja.
Vuonna 2011 maalämpö valittiin lähes 50 prosenttiin uusista pientaloista. Alkuinvestointi suuri, käyttökulut pienet. Kuva 36. Lämpöpumpun toimintaperiaate Maalämpöpumpun investointikustannukset ovat melko suuret, mutta käyttökustannukset ovat edulliset. Suuremmissa taloissa (joissa on suurempi energiantarve) investointikin on suurempi.
Kilpailu lämmitysmarkkinoilla on kiristynyt ja erityisesti maalämpö ja erilaiset hybridijärjestelmät ovat yleistyneet. Kaukolämmön suurimmaksi haastajaksi on viime 47 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN JULKAISUJA 4/2017 vuosien kuluessa noussut erityisesti maalämpö.