Siirry sisältöön

125 hakutulosta

Laajennetun PTS:n osalta lähtötietoina ovat E-luku (energiatodistus), energiankulutus todelliseen käyttöön perustuen, energianhinta (sähkö ja lämpö) ja siihen liittyvät muut kustannukset, kuten siirto- ja perusmaksut veroineen sekä vuosittaiset energiakustannukset.
Raportissa tulee ottaa kantaa laitoksen nykyisen energiankulutus- ja energiatehokkuusseurannan riittävyyteen sekä esittää yleisellä tasolla periaatteet ja mahdollisuudet seurannan kehittämiseksi. 3 ENERGIAN JA VEDEN KULUTUS JA KUSTANNUKSET Kokonaiskulutukset, kustannusjakaumat, ominaiskulutukset sekä kokonaiskulutusten ja kustannusten kehitys viimeisten vuosien aikana.
Valintaperusteina ovat työkalun testaamisen tavoitteet: Kohteen/Kohdeyrityksen energiankulutus 100–2 800 MWh/a Kohteita eri toimialoilta ja eri kokoluokista Energiatehokkuustyön eri vaiheissa olevia kohteita Kohteen oma kiinnostus ja tavoitteet Energiatehokkuustyökalun testikohteena toimiminen tuo merkittäviä hyötyjä yrityksille.
Energiatodistuksessa tulee esittää lisätietona rakennuksen toteutunut energiankulutus niiltä osin, joista tiedot on saatavilla.
Niin tässä oppaassa kuin energiatodistuksessakin muutokset merkitään samoilla etumerkeillä, eli lisääntynyt energiankulutus positiivisena ja vähentynyt energiankulutus negatiivisena lukuna. Taulukko 35.
5.1 Tilojen lämmitysjärjestelmän energiankulutus Rakennuksen asuintilojen osuus kaikista tiloista on 87 %.
Vuosihyötysuhdetta käytetään vakioudunkäytön ilmavirtojen kanssa Dokumentointi ET:ssa ❑ Sivu 8: lisätietoja ❑ Suunniteltu paneelisto ❑ Tuotannon kuukausijakama ja käyttökohteiden energiankulutus ❑ Lopullinen hyväksikäyttöaste: 0…1 → 54% Vain rakennuksessa käytetty aurinkoenergia voidaan huomioida todistuksessa.
Silloin lähtökohdaksi on otettava vastaavan tyyppisen rakennuksen käyttöprofiili sekä uudiskohteen sähkökäyttöisten laitteiden varustelutaso, niiden energiankulutus yms. suhteessa vertauskohteen tietoihin. Sähkönkulutus samoin kuin tuotantokin vaihtelevat suuresti eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Pienimmillään hetkellinen kulutus voi olla jopa nolla tai lähellä sitä.
Talotekniikkavinkit pientaloille Pientalon vuosikellosta löydät tietoa siitä, mihin eri vuoden aikoina pientalossa on syytä kiinnittää huomiota, jotta energiankulutus pysyy aisoissa ja talo hyvässä kunnossa. Kuva. Pientalon huoltotoimenpiteet eri vuodenaikoina. Klikkaa kuva suuremmaksi. Taulukko. Pientalon huoltotoimenpiteet eri vuodenaikoina.
Energiatodistuksessa esitetään rakennuksen toteutunut energiankulutus, jos se on tiedossa.