38 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Jokaisen askeleen tulee olla tarkoin harkittu ja toimia niin, että liike jatkuu eteenpäin, kun ponnistetaan tukevalta pohjalta, vaihe vaiheelta eteenpäin ja pitkälle eteenpäin – pitkälle kauas tulevaisuuteen - kohti kestävää yhdyskuntaa. Lahdessa, 20.6. 2013 KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ MARIANNE MATINLASSI V SISÄLLYSLUETTELO 1.
Öljy- ja kaasulämmitystä käytetään paljon myös liike- ja teollisuusrakennuksissa sekä jonkin verran rivitaloissa ja asuinkerrostaloissa. Sähkölämmitystä taas käytetään etenkin pientaloissa, mutta myös rivitaloissa sekä liike- ja teollisuusrakennuksissa.
Öljylämmitystä käytetään paljon myös rivitaloissa, asuinkerrostaloissa sekä liike- ja teollisuusrakennuksissa. Sähkölämmitystä taas käytetään etenkin pientaloissa, mutta myös rivitaloissa, sekä liike- ja teollisuusrakennuksissa. 12 % Asuinrakennukset 13 % Kunta ja julkiset palvelut Yksityinen palvelusektori 9% 66 % Teollisuus KUVA 12.
Taulukko 9: Kauniaisten alueen toteutunut ja suurin kestävä kertymä puupolttoaineelle vuonna 2017 (Luke, 2019) Biomassa-atlaksen tilastoja (Kauniainen, 2017) Toteutunut (m3/v) Pienpuu, läpimitta alle 10 cm Pienpuu, läpimitta alle 14 cm Latvusmassa, mänty Latvusmassa, kuusi Latvusmassa, lehtipuu Kannot, mänty Kannot, kuusi 16 19 44 118 20 58 148 Suurin kestävä kertymä (m3/v) 173 211
Painovoimaisessa ja koneellisessa ilmanvaihtojärjestelmässä ilmakanavien jäykistys ja kannatus on suunniteltava siten, että kanavat pysyvät tukevasti paikallaan ja kestävät ilmanvaihtojärjestelmässä esiintyvät painevaihtelut, puhdistuksen ja muut rasitukset.
Luonnonvarojen kestävän käytön näkökulmasta massiivipuurakentamisen tärkeä erityispiirre on eloperäinen hiilivarasto. Asetuksen säännökset tukevat sitä, että rakennuskantaan voitaisiin muodostaa kestävästi kasvava hiilinielu.
Joulukuussa 2014 Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi resurssiviisauden olennaiseksi osaksi uutta kaupunkistrategiaa, tavoitteenaan resurssiviisauden pitkäjänteinen tavoittelu: jätteetön, päästötön ja ylikulutukseton kestävän hyvinvoinnin kaupunki viimeistään vuonna 2050.
Putkireitin ja kannakoinnin suunnittelussa tulee huomioida putken lämpölaajenemisen aiheuttama liike lähtien 0 °C lämpötilasta aina suunnittelulämpötilaan asti.
(Merta & Liljeström, 2022) Mahdollisia muita liikenteen päästöjen vähentämiseen tähtääviä toimia ovat liikenteen sähköistämisen selvittäminen sekä kestävän liikkumisen hankkeet. Tarkasteltavia näkökulmia näissä olisivat mm. • Julkiset latauspisteet • Kaupungin työntekijöiden kestävän liikkumisen suunnitelma 72 UUSIUTUVAN ENERGIAN KUNTAKATSELMUS Raision kaupunki 7.
Pyritään järjestämään kestävää rahoitusta saataville myös taantuville alueille rakennuksiin, joille on nähtävissä pitkäaikaista käyttöä. Jatketaan ja tiivistetään kiinteistö- ja rakennusalan sekä finanssialan yhteistyötä.