Siirry sisältöön

115 hakutulosta

Parempi energiatehokkuus osoitetaan joko • rakennusosakohtaisella tarkastelulla (miten rakennusosien energiatehokkuus paranee), • rakennuksen kokonaisenergian kulutuksen laskennalla (maksimikulutus korjausten jälkeen) tai • E-luvun pienenemisellä (vaatimukset asetettu E-luvun muutokselle ennen ja jälkeen korjausten). Kiinteistön omistaja voi päättää, mitä tapaa noudatetaan.
Katselmuksen jälkeen kannattaa pitää seurantapalavereja säännöllisesti siitä mitä toimenpiteitä on toteutettu ja miten energiatehokkuus on kehittynyt. Alkuvaiheessa seurantapalavereja kannattaa pitää useammin ja jatkossa esimerkiksi kerran vuodessa käydä läpi olennaisimmat energiankäyttöön vaikuttavat asiat.
Kesko Oulun ev.lut. seurakuntayhtymä Infra ja kaupungit Väylävirasto Finavia HSY Helsinki Tampere Espoo Vantaa Turku Lahti Sijoittaminen Varma Sponda Citycon Ilmarinen Elo Keva Aberdeen Asset Management Helsingin Yliopistokiinteistöt Rakennuttamis- ja toimitilajohdon palvelut Ramboll CM Caverion Realia Management Newsec Sweco PM Senaatti energiatehokkuuden kehitys Lahden tilakeskus - energiatehokkuus
Katselmus- ja selvityshankkeilla tarkoitetaan Motivan (motiva.fi) energiakatselmuksia, täsmäkatselmuksia, uusiutuvan energian kuntakatselmuksia ja syväselvityksiä. • Hankkeen investointikustannusten tulee olla vähintään 10 000 euroa (energiatehokkuus) tai 30 000 euroa (uusiutuva energia, uusi teknologia) ja enintään 5 000 000 euroa.
Hankkeen investointikustannusten tulee olla vähintään 10 000 euroa (energiatehokkuus) tai 30 000 euroa (uusiutuva energia uusi teknologia) ja enintään 5 000 000 euroa. Rahoitus on avustusta eli sitä ei tarvitse maksaa takaisin. Tukea ei myönnetä hankkeille, jotka on käynnistetty ennen tukipäätöstä.
Tuotteenne materiaali- ja energiatehokkuus sekä vastuullisuuskysymykset ratkeavat jo tuotekehitysvaiheessa. Vaikka tämä asia olisikin kunnossa, tietävätkö asiakkaanne sen? Valmennamme teitä soveltamaan elinkaariajattelua systemaattisesti. Autamme teitä tunnistamaan, miten tuotatte lisäarvoa asiakkaallenne toimivilla ratkaisuilla, tuotteilla ja palveluilla.
Alueellinen näkökulma Jouni Ponnikas Kainuun liitto (pdf) (713.7 KB) Teema 2: Energiatehokkuus- ja rakennusten energiatehokkuusdirektiivi kasvattamassa energiatehokkuuden ja korjausrakentamisen investointeja 7. Energiatehokkuusdirektiivin uusiminen Heikki Väisänen Energiavirasto (pdf) (143.6 KB) 8.
Voimalaitoksen apukattiloille ei yleensä tehdä hyötysuhde‐ ja kunnonvalvontamittauksia lyhyen vuosit‐ taisen käyttöajan vuoksi.  4.1.2 Kaasuturbiinit Tekstin  tavoitteena  on  analysoida  voimalaitoksen  kaasuturbiinien  energiatehokkuus  apujärjestelmineen  sekä  raportoida todetut tehostamispotentiaalit. 
Energiatehokkuus ja kustannustehokkuus kulkevat useimmiten käsi kädessä. Vaihtoehtoisilla polttoaineilla voidaan pienentää hiilijalanjälkeä. Kestävällä liikkumisella tarkoitetaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta suotuisia kulkutapoja, jotka ovat myös taloudellisia, sujuvia ja turvallisia sekä liikkujan terveyttä kohentavia.
Älyvalmiusindikaattorin osoittama älyvalmius ja energiatehokkuustodistuksissa ilmaistu rakennusten energiatehokkuus ovat eri asioita, joita sen vuoksi mitataan eri tavoilla, vaikka älyvalmius voikin auttaa parantamaan energiatehokkuutta.