Siirry sisältöön

59 hakutulosta

Direktiivillä edistetään kestävää kehitystä parantamalla energiatehokkuutta ja ympäristön suojelun tasoa sekä samalla energiahuoltovarmuutta. Ekosuunnitteludirektiivi on puitedirektiivi, jonka nojalla annetaan tuoteryhmäkohtaisia täytäntöönpanotoimenpiteitä. Niissä määritellään tuoteryhmäkohtaisesti tuotesuunnittelun ympäristövaatimukset.
Toimenpiteen kesto (uusi tai kehitetty toimenpide): Työ liittyy vuonna 2021 ja 2022 käynnissä olevaan direktiivien – EED, EPBD ja REDII – uusimiseen. Tilanne 2023: Tarkasteltu direktiivien uusimisen mukanaan tuomat muutostarpeet korjausrakentamisen strategian toimeenpanoon.
uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian käytön edistämisestä (2009/28/EY, myöhemmin RES-direktiivi).
EPBD sisältö ja toimeenpano 24.9.2024 Rakennusneuvos Jyrki Kauppinen, ympäristöministeriö 2.10.2024 1 Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin (EPBD) toimeenpano • EPBD - direktiivi on julkaistu 8.5.2024 ja se tuli voimaan 28.5.2024. • EPBD on toimeenpantava kahden vuoden kuluessa voimaantulosta, eli viimeistään 29.5.2026 säädökset voimassa ja notifioituna. • Direktiivin toimeenpano
RetroCheck täydentää REMPPAA Suomen ympäristökeskus SYKEn RetroCheck-hanke tuki kansallista EPBD-direktiivin artiklan 2a mukaisen korjausrakentamisen strategian toimeenpanoa.
.) **) EU:n alueella biopolttoaineen minimivaatimuksena 35 prosentin päästövähenemä Taulukon lähteet: Bensiinin ja dieselin CO 2 -päästö: Direktiivi 2009/28/EY Päästövähenemä biopolttoaineille: Direktiivi 2009/28/EY Maakaasun CO 2 -päästö (4 000 km putkikuljetus): Well-to-wheels Analysis of Future Automotive Fuels and Powertrains in the European Context WELL-to-WHEELS Report (pdf) (
Uusiutuvan energian käyttöön vaikuttavat Suomen omat energia- ja ilmastopoliittiset linjaukset sekä EU:ssa tehdyt päätökset ja direktiivit, muun muassa kasvihuonekaasupäästöj en vähentämiseen tähtäävä päästökauppa- ja uusiutuvan energian direktiivi, jotka Suomen on otettava huomioon energiapolitiikassaan.
Kansallisilla ohjauskeinoilla toteutetaan muun muassa näiden direktiivien vaatimukset.
Sertifiointijärjestelmän taustalla on uusiutuvan energian RES-direktiivi, jonka toimenpiteiden avulla pyritään lisäämään ja tehostamaan uusiutuvan energian käyttöä Euroopan unionin jäsenmaissa. Direktiivi edellyttää myös jäsenmaita varmistamaan, että uusiutuvan energian lämmitysjärjestelmien asentajien saatavilla on sertifiointi- tai hyväksymisjärjestelmä.
Edellä esitelty LPTS-malli on laadittu täyttämään direktiivin revisioehdotuksessa esitetyt vaatimukset. Revisioehdotuksen mukaan komissio antaa delegoituja säädöksiä, joilla täydennetään direktiiviä vahvistamalla peruskorjauspasseja koskeva yhteinen eurooppalainen kehys.