Siirry sisältöön

18 hakutulosta

Periaatepäätöksen mukaan valtiolla ja kunnilla on velvollisuus ottaa huomioon cleantech-ratkaisut kaikissa julkisissa hankinnoissa. Kuva. 100 m 2 aurinkokeräimiä asennettuna espoolaisen asuintalon katolle. Kuva.
Mitä laajempi hanke on, sitä vaativampaa on hankkeen kilpailuttaminen ja hankinta etenkin julkisella sektorilla. Hankinnan helpottamiseksi on laadittu julkisille hankkijoille ESCO-hankintaohjeistus, jonka avulla laajemmankin palveluhankkeen suunnittelu ja hankinta on selkeämmin toteutettavissa.
Energiatodistuksen hankinnasta vastaa rakennuksen omistaja. Jos rakennuksen kunnossapitovastuu on lain tai sopimuksen nojalla taikka muulla tavoin rakennuksen haltijalla, on myös vastuu energiatodistuksen hankinnasta rakennuksen haltijalla.
Materiaalitori Kestävät julkiset hankinnat Julkisen sektorin tekemillä hankinnoilla voidaan edistää kiertotaloutta sekä uusien materiaalitehokkaampien tuotteiden ja palveluiden pääsyä markkinoille.
Lisätietoa sähköauton hankinnasta työsuhdeautoksi: Sähköauto työsuhdeautoksi
Hankinta (palvelu- ja materiaalihankinnat): Rahoituksen tarpeen kohteena voi olla myös palvelu- tai materiaalihankinta. Palveluhankinta voi olla esimerkiksi energiatehokkuuspalvelu, jolla parannetaan energiatehokkuutta ja hankinnasta maksetaan sen tuottamilla säästöillä.
Sähköautoiluun liittyvät moninaiset tietotarpeet liittyvät niin auton hankintaan ja käyttämiseen kuin lataamiseenkin kotona, taloyhtiössä, työpaikalla ja tien päällä.
Lähde: Tilastokeskus: Energian hankinta ja kulutus Kuva 2. Uusiutuvien energialähteiden käyttö Suomessa terajouleina vuosina 1970-2022. HUOM! kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla. Lähde: Tilastokeskus: Energian hankinta ja kulutus Ota yhteyttä Milja Aarni asiantuntija +358 (0) 9 6122 5036 Lähetä sähköpostia
Kohdetta ei esitellä julkisesti myyntiä varten tai tarjota myytäväksi julkisesti esillä olevalla ilmoittelulla. Kevennetyn menettelyn mukaisesti energiatodistus laaditaan omalla lomakkeellaan, ja rakennuksen energiatehokkuutta kuvataan tunnuksella H.
Reissussa lataus onnistuu julkisista latauspisteistä, joita oli Suomessa vuonna 2020 yli 3 000. Erillisiä latauspaikkoja on jo yli 1 000, mutta latausverkosto painottuu edelleen eteläiseen Suomeen. Julkisista latauspisteistä pikalatauspisteitä on noin 300. Niissä 100 kilometrin ajomatkalle tarvittavan energiamäärän voi ladata 10–30 minuutissa.