11 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Aurinkosähkön paloturvallisuus Aurinkosähkö on helppokäyttöistä ja luotettavaa tekniikkaa. Oikein mitoitettu, asennettu ja huollettu aurinkosähköjärjestelmä on kustannustehokas ja pitkäikäinen tapa tuottaa puhdasta energiaa. Aurinkosähköjärjestelmään, kuten muihinkin sähköjärjestelmiin, liittyy kuitenkin tulipalon riski.
Kokemuksia aurinkosähköstä Oheisilta alasivuilta löydät esimerkkejä toteutetuista aurinkosähköjärjestelmistä erityyppisissä kohteissa. Leinilän tilan aurinkosähkölaitteiston tuotannon seurantatiedot ovat julkisia ja niihin voi tutustua nettiselaimella. Historiatietoa tuotosta löytyy vuodesta 2013 lähtien.
Tuotannon optimaalinen hyödyntäminen Kun paneelit on hankittu ja asennettu, aurinkosähkön tuotantoon ei voi enää juurikaan vaikuttaa. Hankintavaiheessa sopivalla voimalan mitoittamisella sekä aurinkopaneelien suuntaamisella asennusvaiheessa voidaan vaikuttaa siihen, kuinka paljon tuotoa paneeleista saadaan.
Aurinkosähkön tuntinetotuksella tai tarkemmin sanoen tasejakson sisäisellä netotuksella tarkoitetaan, että sähkön vaiheesta riippumatta kaikki tasejakson aikana tuotettu aurinkosähkö ja samana aikana kulutettu sähkö summataan ja sähkönkulutuksen ollessa aurinkosähkön tuotantoa suurempi, kaikki aurinkosähkö lasketaan itse käytetyksi.
Esimerkiksi sähkövastuksilla lämpenevän käyttövesivaraajan lämmitystä voidaan ohjata automaatiolla ajankohtiin, joissa aurinkosähkön tuotto ylittää sähkönkulutuksen. Kohtuullisilla investoinneilla toteutettavat ohjausratkaisut parantavat monessa tapauksessa aurinkosähköjärjestelmän taloudellista kannattavuutta aurinkosähkön omakäyttöosuuden kasvamisen ansiosta.
Pohjakulutusta voidaan lisätä hetkinä, jolloin aurinkosähköä on parhaiten saatavilla, mikä käytännössä tarkoittaa kulutuksen siirtämistä yöstä päiväaikaan. Parhaassa tapauksessa kulutusta voidaan ohjata aurinkosähkön tuotantohuipun aikana automaatiolla niin, että saadaan hyödynnettyä mahdollisimman suuri osa sähköstä omaan käyttöön, mikä on taloudellisesti järkevää.
Ympäristötalon katolle ja seiniin on asennettu 60 kW p aurinkosähköä. Aurinkosähkö kattaa noin 17 prosenttia kiinteistön vuotuisesta sähkönkulutuksesta. Kuva. Viikin ympäristötalossa on aurinkopaneeleja noin 600 neliömetriä, joista valtaosa on talon julkisivussa. Rakennuksen katolla on lisäksi neljä pientä tuuliturbiinia. Kuva Rhinoceros.
Laitteiden tulisi toimia myös osateholla, jotta kaikki tuotettu aurinkosähkö saadaan hyödynnettyä ja mitoitus pidettyä mahdollisimman pienenä.
Aurinkosähköjärjestelmän käyttö Käyttäjä hyötyy yleensä eniten käyttäessään mahdollisimman suuren osan tuotetusta aurinkosähköstä itse. Tähän voi vaikuttaa muun muassa ohjaamalla tuottoa oikeisiin kohteisiin oikeaan aikaan. Näiltä sivuilta löydät tietoa tuoton ja kulutuksen yhteensovittamisesta sekä sähkön varastoinnista.
Aurinkosähkö, jota ei itse pystytä kuluttamaan, syötetään verkkoon. Kokemuksia: ”Kaikki sujui aivan järjettömän helposti. Sähkömies oli töissä yhden päivän, asentajat toisen.” Järjestelmätoimittaja hoiti asukkaan puolesta kaikki tarvittavat asiat verkkoon liittämiseksi. Oman energiantuotannon myötä energiayhtiö vaihtui.