Siirry sisältöön

111 hakutulosta

Uusiutuva energia Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan muista kuin fossiilisista lähteistä peräisin olevaa energiaa.
Prosessiteollisuuden energia-analyysi Prosessiteollisuuden energia-analyysi on energiaintensiivisen prosessiteollisuuden kaksivaiheinen sovellus Teollisuuden energia-analyysista.
Energian ja veden arvonlisäveroton vuosikustannus €/a Kiinteistön energia-katsastus Teollisuuden energia-katsastus Teollisuuden energia-analyysi Prosessi-teollisuuden energia-analyysi < 15 000 x 15 000-55 000 x x 55 000-1 400 000 x x 1 400 000-3 000 000 x > 3 000 000 x x Teollisuuden energia-analyysin tuettava työkustannusosuus Energiakatselmus on toteutettava TEM:n yleisohjeita ja
Voimalaitoksen energia-analyysi Voimalaitoksen energia-analyysimalli on tarkoitettu polttoainetta käyttäville yhdyskuntien ja teollisuuden sähköä tuottaville voimalaitoksille. Muiden voimalaitosten toteutusmallista on sovittava Motivan kanssa erikseen. Energia-analyysin tavoite on voimalaitoksen kokonaisenergiatehokkuuden ja -talouden parantaminen.
Uusiutuva energia Suomessa Uusiutuvan energian käyttöä pyritään energia- ja ilmastostrategian sekä hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti lisäämään nykyisestä. Tavoitteena on, että uusiutuvan energian osuus loppukulutuksesta on vähintään 51 prosenttia vuonna 2030.
Energian ja veden arvonlisäveroton vuosikustannus EUR/a Kiinteistön energia-katsastus Teollisuuden energia-katselmus (myös 2-vaiheinen) Teollisuuden energia-analyysi (myös 2-vaiheinen) Prosessi- teollisuuden energia-analyysi < 15 000 X 15 000–55 000 X X 55 000–1 400 000 X X > 1 400 000– X X Teollisuuden 2-vaiheisen energia-analyysin tuettava työkustannusosuus Energia-analyysi on toteutettava
Kansallisesti työtä ohjataan muun muassa energia- ja ilmastostrategian toimenpideohjelmilla ja kansallisella lainsäädännöllä. Suomessa päästövähennyksiin pyritään myös vapaaehtoisin keinoin muun muassa energiatehokkuussopimuksien ja energiakatselmusten avulla.
Bioenergian merkitys suuri jatkossakin Suomen energia- ja ilmastostrategiassa tavoitellaan erityisesti puupolttoaineiden, tuulivoiman ja lämpöpumppujen käytön lisäystä. Puupolttoaineiden kasvusta suurin osa syntyy suoraan metsäteollisuuden tuotannon kasvun myötä sivuvirtoina.
Vuoteen 2030 tähtäävän kansallisen energia- ja ilmastostrategian mukaisesti tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käyttöä niin, että sen osuus energian loppukulutuksesta nousee yli 50 prosenttiin 2020-luvulla. Tuulivoiman rakentaminen kasvattaa kotimaassa tuotetun energian osuutta ja vähentää tuontiriippuvuutta.
Energiatehokkuussopimukset Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.