Siirry sisältöön

23 hakutulosta

Materiaalitehokkuus Luonnonvarojen riittävyydestä on tulossa maailmanlaajuisesti yhä suurempi haaste. Uusiutumattomien luonnonvarojen rajallisuus sekä kasvavasta tuotannosta ja kulutuksesta aiheutuvat ympäristövaikutukset vaativat ottamaan kaikki keinot käyttöön materiaalitehokkuuden edistämiseksi.
Tuotannon materiaalitehokkuus Yrityksistä löytyy runsaasti materiaalinsäästöpotentiaalia. Käytännön tehostamistoimet voivat liittyä paitsi raaka-aineiden käyttöön ja tuotantotapojen parantamiseen, myös innovaatioiden kehittämiseen koko tuoteketjussa.
Materiaalitehokkuus muoviteollisuudessa Muoviteollisuuden edelläkävijäyritykset toteuttivat materiaalikatselmukset ja kohensivat merkittävästi kilpailukykyään toiminnan tehostumisen ja saavutettujen säästöjen avulla. Keskimääräinen vuotuinen säästöpotentiaali oli noin 420 000 euroa katselmusta kohden.
Materiaalitehokkuus on yrityksille tärkeä kilpailutekijä, johon kannattaa kiinnittää huomiota viimeistään nyt.
Samalla parantunut energia- ja materiaalitehokkuus vähentävät ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä ja tukevat kestävää kehitystä. Kasvua ja uutta liiketoimintaa Energiatehokkuus, materiaalitehokkuus, kestävä kehitys, kiertotalous, resurssiviisaus ja cleantech avaavat uusia kasvu- ja liiketoimintamahdollisuuksia monille suomalaisyrityksille.
Ympäristöystävällisyys, kierrätys ja materiaalitehokkuus ohjaavat nykypäivänä kuluttajien ostopäätöksiä." Materiaalitehokkuus näkyy myös leipomoiden arjessa Materiaalitehokkuus ja hävikin pienentäminen ovat vahvasti läsnä myös leipomoiden arjessa. "Tuotteita tehdään kysyntäennusteiden mukaan ja ennusteet pyritään saamaan mahdollisimman tarkoiksi.
Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle – Materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi Ruokahävikkiä on onnistuttu elintarviketeollisuudessa vähentämään erityisen paljon tuotantoprosesseja tehostamalla. Tämä kävi ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisen raportointikauden tuloksista.
Kalanpalaakaan ei hukata Kalavapriikissa Materiaalitehokkuus on hiottu huippuunsa kuopiolaisessa Kalavapriikki-kalanjalostusyrityksessä. Yritykselle materiaalitehokkuus on luonteenomaista – ollaanhan tekemissä luonnontuotteiden kanssa. Vuodessa Kalavapriikin tehtaan läpi kulkee yhteensä noin 2 000 tonnia kirjolohta ja lohta sekä noin 200 tonnia muita kalalajeja.
Käsiteltyjä aihekokokonaisuuksia ovat energiakatselmukset, energiatehokkuussopimukset, energiatehokkuuden rahoitus, energiatodistusneuvonta, kestävä liikenne ja liikkuminen, materiaalitehokkuus ja uusiutuvan energian hyödyntäminen sekä talotekniikan viestintäfoorumi. Energiankäyttö Suomessa -osioon on koottu tilastotietoja energiankäytöstä ja hiilidioksidipäästöistä Suomessa.
Ilmastointi ja jäähdytys Kylmäjärjestelmä Lämmönsiirto Paineilmajärjestelmä Puhallinjärjestelmät Pumppausjärjestelmät Sähkömoottorit Tehtaan tekninen eristys Teollisuuden ilmanvaihto Teollisuuden vaativat ilmanvaihtokohteet Teollisuuden uunit Tuotannon ylijäämälämpö hyödyksi Valaistus Vesihuoltolaitokset Menetelmät ja vinkit materiaalitehokkuuden parantamiseen: Materiaalikatselmus Tuotannon materiaalitehokkuus