Siirry sisältöön

42 hakutulosta

Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön. “Yleisten tilojen lämpötilat on syytä tarkistaa ensimmäisenä – yleensä näissä tiloissa lämpötila on aivan liian korkealla – niitä lämmitetään turhaan.
Muita ajankohtaisia kysymyksiä muun muassa: energiatehokkuuden merkitys käytännön esimerkkejä ilmastopäästöjen vähentämiseksi tehdystä työstä energiankäytön, energiatehokkuuden ja ilmastopäästöjen kehitys lähitulevaisuudessa investoinnit energiaratkaisuihin vedenkäytön tehokkuus energiatehokkuuden johtaminen Kannattaa kuunnella koko reilun puolen tunnin keskustelu.
Lisätiedot: Motiva Oy viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen puh. 050 370 6741 sirpa.mustonen@motiva.fi Lisää aiheesta: Luuppi-podcastit: Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Kotitalouksien vedenkäyttö − teemana vesivuodot ja valvonta Palaa otsikoihin
Konkreettisten ja helppojen tehtävien avulla opitaan energiansäästöstä, kierrätyksestä, vedenkäytöstä, ruokahävikistä ja viisaasta liikkumisesta. Kaikkien energia- ja ilmastoasioiden käsittelyyn konkretiaa kaipaavien kannattaa siis tarttua haasteeseen. Vuonna 2023 Agenttiseikkailu-verkkosivustoa tullaan päivittämään.
Veden käyttötavat pääosin kohtuullisia Kestävä vedenkäyttö -kyselyn mukaan suihkussa käyntimäärät ja muut vedenkäyttökerrat eivät ole muuttuneet merkittävästi vuoteen 1999 verrattuna. Pääosin käyttötavat vaikuttavat kyselyn perusteella kohtuullisilta. Silti yllättävän moni, yli 80 prosenttia, huuhteli astiat ennen konepesua ainakin joskus.
Hankesuunnittelun tekijän tulee tietää seuraavat asiat: tiedot taloyhtiön energian- ja vedenkulutuksesta viimeiseltä kolmelta vuodelta tieto lämmityskauden asuntojen ja yleisten tilojen keskimääräisistä sisäilman lämpötiloista tehdyt korjaukset ja arvio tulevista korjaustarpeista (PTS, korjausohjelma) ja niiden mahdollisista vaikutuksista energian- ja vedenkäyttöön nykyisen lämmitysjärjestelmän
Kokonaisuus ratkaisee Merkittävimmät kotitalouden energiateot tehdään lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkäytön parissa. Viilennys on lämpimien kesien ansiosta noussut osaksi tätä kokonaisuutta, erityisesti järjestelmäratkaisuissa. Myös ilmanvaihdon toiminta ja se, onko poistuvassa ilmassa lämmöntalteenottoa, vaikuttaa merkittävästi lämmitystarpeeseen.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös rakennuksen käyttäjiä energiansäästöön. “Kiinteistön käyttäjien toimilla voidaan myös vaikuttaa erityisesti käyttäjäsähkön kulutukseen.
Lämmitys kohdilleen Merkittävimmät kotitalouden energiateot tehdään lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkäytön parissa. Lämmityskauden alkaessa on testattava pattereiden ja termostaattien toiminta kiertämällä niitä ääriasennosta toiseen ja tunnustelemalla alkaako patteri lämmetä. Huonelämpötiloja kannattaa mitata ja tarkkailla läpi lämmityskauden.
Kannattaa siis ottaa yhteyttä, jos esimerkiksi kaipaa vinkkejä kodin energian- ja vedenkäytön tehostamiseen, sopivan lämmitysmuodon valintaan tai esimerkiksi energiaremontin kannattavuuden arviointiin, Sukeva kertoo. Lisäksi energianeuvojilla on ajankohtaista tietoa erilaisista tukimahdollisuuksista, joita esimerkiksi energiaremontteihin on saatavilla.